Life Erdős Norbert 2023. 11. 20.

Megvan, mennyi edzés kell a hosszabb orgazmushoz

Ha gondok vannak az ágyban, nem kell a csodára várni, vagy pirulákhoz folyamodni, hogy minőségi javulást érj el. Legalábbis egy kutatásból ez derült ki.

Azt már régóta lehet tudni, hogy a rendszeres testmozgás az élet minden területén javulást eredményez: növeli a kitartást, mentálisan is jót tesz, növeli a motivációt, távol tartja a krónikus betegségeket, jót tesz a strandélménynek, és most már azt is tudjuk, hogy az együttlétek minőségén is sokat javíthat.

Egy korábbi kutatásból kiderül ugyanis, hogy a rendszeres edzés növeli a férfiak szexuális teljesítményét, de nem mindegy, hogy mennyi intenzív mozgást iktatunk be egy héten. Ez nem meglepő, de a publikációból az is kiderül, hogy

hetente legalább 1400 kalóriát kell elégetni ahhoz, hogy tovább bírjuk az ágyban, jobb legyen az erekciónk és az egész aktus élvezetesebb legyen.

Ez megfelel heti két és fél óra intenzív kardiónak, vagy súlyzós edzésnek, szóval igazán nem nagy ár azért, hogy a párod (és te is) elégedettebb legyen. Ha pedig már úgyis benne vagy az edzésben, miért állnál meg 1400 kalóriánál? Csak hallkan jegyezzük meg, hogy egy mekis McWrap grillezett csirkehússal 425 kalória, hozzá egy sültkrumpli még 300 kalória és egy közepes kóla 170 kalória. Ez összesen 895 kalória, és ez mondjuk csak egy étkezés.
Ez megfelel heti két és fél óra intenzív kardiónak, vagy súlyzós edzésnek, szóval igazán nem nagy ár azért, hogy a párod (és te is) elégedettebb legyen. Ha pedig már úgyis benne vagy az edzésben, miért állnál meg 1400 kalóriánál?

Csak halkan jegyezzük meg, hogy egy mekis McWrap grillezett csirkehússal 425 kalória, hozzá egy sültkrumpli még 300 kalória és egy közepes kóla 170 kalória. Ez összesen 895 kalória, és ez mondjuk csak egy étkezés.

Forrás: pubmed.ncbi
Kép(ek) forrása: Getty Images