Life Erdős Norbert 2023. 11. 22.

Így viselkedj egy randin, imádják a nők

Nagyon úgy tűnik, hogy ez a randizási technika bármilyen más módszernél jobban működik, de nem tartozik az egyszerű flörtölési praktikák közé, viszont mindenkinél beválik.

Mondhatnánk azt, hogy manapság már könnyebb dolga van a kapcsolatot kereső férfiaknak (vagy nőknek), hiszen számos online platform van, ahol lehet ismerkedni, de hála az égnek a történet még mindig a személyes találkozóra fut ki, ott pedig kiderül, hogy működni fog-e a dolog, vagy elbúcsúztok egymástól. 

Amikor pedig valódi randira kerül a sor, vagy csak szimplán beszédbe elegyedsz valakivel egy szórakozóhelyen, akkor nem árt, ha tudod, mit kutattak ki a Norvég Műszaki és Tudományegyetem pszichológusai.

Az egyetem szakemberei ezer diákot vontak be a kutatásba, amelyben 40 különböző randizási (flörtölési) technikát kellett értékelniük. A kérdések kitértek a hosszú és a rövid távú kapcsolatokra egyaránt. Emellett azt is vizsgálták, a résztvevők mennyi idősek, mennyire nyitottak, hogy állnak a valláshoz, szeretnek-e (vagy szeretnének-e) párkapcsolatban élni. A kutatásból az derült ki:

a leghatékonyabb ismerkedési technika a humor, nők és férfiak számára egyaránt. De nem csupán az a fontos, hogy mi viccesek legyünk, hanem az is, hogy éreztessük partnerünkkel, ő is az.

Ha tudjuk magunkról, hogy nem kenyerünk a humor, a kutatást végző tanszék vezető professzora szerint a mosolygással és a szemkontaktussal is jó pontokat szerezhetünk.

A kutatásból egyébként az is kiderült, hogy például egy rövid távú kapcsolatot kereső nőnél az a fontos, ha randi- vagy beszélgetőpartnere kiemeli, hogy a szexuálisan elérhető (azaz nem házas, nincs barátnője, vagy ha van is, nem számít). A hosszú távú kapcsolatot kereső férfiak pedig a nagylelkűséggel, megbízhatósággal és az elköteleződésre való hajlandóságukkal érhetnek el célt a nőknél.

Forrás: ntnu.edu
Kép(ek) forrása: Getty Images