Life Fehér Patrik 2023. 11. 23.

Ez a hétköznapi étel jót tesz a férfiasságodnak

Kedves férfiak, érdemes tudatosan rámenni egy bizonyos bejglifajtára az ünnepek alatt, fogyasztásával ugyanis minőségi javulás érhető el odalent.

Tészta, csiga, kifli és bejgli is lehet ilyen, de önmagában is előszeretettel fogyasztjuk – ez a dió. Az ünnepek során több fogy belőle, és megismerve a melbourne-i Monash Egyetem kutatási eredményeit, sajnálhatjuk, hogy nem esszük rendszeresebben.

Az ausztrálok ugyanis rájöttek, hogy

jót tesz a dió a mogyoróidnak.

Fordítsuk komolyabbra a csonthéjas áthallást, idézve Nicole Kellow-t, a vonatkozó tanulmány egyik szerzőjét. “A férfiaknak mindössze 60-75 gramm diót kellett naponta elfogyasztaniuk ahhoz, hogy jelentős javulás jelentkezzen a spermiumok minőségében. Ez körülbelül két marék dió naponta” – fogalmazott.

Ez a hétköznapi étel jót tesz a férfiasságodnak

A dió hatásait vizsgáló kísérletbe 223, 18 és 35 év közötti egészséges férfit vontak be, akik mindannyian a tipikus nyugati, azaz vörös húsban, tejtermékekben, mesterséges adalékanyagokban gazdag étrendet követték. Több különböző csoportra bontva etették őket: egy részük 75 gramm egész diót kapott 12 héten át, voltak, akik 60 gramm “magkeveréket”, benne 30 gramm dióval, 15 gramm mandulával és 15 gramm földimogyoróval. Mindkét csoport mérhetően  jobban teljesített azoknál, akik egyáltalán nem ettek ilyeneket.

A kutatás azért is komolyan vehető, mert sikeresen kiszűrték az életmódbeli különbségeket is a kísérletben résztvevőknél, szóval a spermiumok minősége attól függetlenül is javult, ha valaki rendszeresen sportolt vagy sem.

A javulás hátterében valószínűleg a dióban található ómega-3 zsírsavak, a rostok, a vitaminok és az ásványi anyagok állnak.

Ünnepeld velünk a fiúkat, férfiakat! Játssz velünk, és tiéd lehet a férfias ajándékokkal teli értékes ajándékdobozunk a nemzetközi férfinap alkalmából! Részletek az alábbi cikkben:

Forrás: Monash University, New Atlas
Kép(ek) forrása: Getty Images