Life Fehér Patrik 2023. 11. 23.

Óriási összeget hagyott a falujára egy férfi

A helyiek nem is tudtak arról, hogy multimilliomos él köztük, egy vagyon szakadt a nyakukba a férfi halála után.

Ha egy nap arra ébrednénk, hogy az éj leple során hirtelen óriási összegű pénz szakadt a nyakunkba, az egészen álomszerű lenne. Nem is mondható reálisnak az ilyesmi, de a kivételek csak erősítik a szabályt. Ez történt ugyanis az aprócska településsel, a New Hampshire-i Hinsdale-lel az Egyesült Államokban.

Idén júliusban, miután a gondnokként dolgozó Geoffrey Holt 82 éves korában elhunyt, a 4200 fős falu/kisváros hirtelen 3,8 millió dollárral (1,33 milliárd forinttal) gazdagodott – mindezt azonban csak szeptemberben tudták meg. A férfi azt is meghagyta, hogy az összeget költsék a város oktatásának, egészségügyének, szórakozási lehetőségeinek, valamint kultúrájának fejlesztésére.

Holtról senki sem sejtette, hogy vagyonos ember, ugyanis egy mobilház-parkban élt tévé és számítógép nélküli otthonában. A helyiek érdekes személyiségnek tartották, de volt néhány szokatlan dolga, bár ez valószínűleg a tanulási nehézségeinek, a diszlexiájának volt köszönhető.

A helyiek ugyan nem, de legközelebbi barátja tudott arról, hogy némi pénze azért van az elhunytnak, és azt is tudta, hogy valamibe befektette, de a pontos számokról fogalma sem volt. A városvezetés egyébként már ígéretet tett arra, hogy Holt életviteléhez hasonlóan takarékosan bánnak majd az óriási összeggel.

Forrás: Unilad