Life Fehér Patrik 2023. 11. 24.

Budapest ünnepi fényei a legvonzóbbak között

A magyar főváros fényei is bekerültek a leglátványosabb ünnepi díszkivilágítások közé.

A tél egyik nagy hátránya, hogy délután négykor már sötét van. Decemberben a leghosszabbak az éjszakák, viszont vigasztalhatja az embereket az a tény, hogy a hónapban előkerülnek az ünnepi fények és felkapcsolják a díszkivilágításokat.

Szépségük között különbséget tenni nem egyszerű, ugyanis ahány ember, annyi ízlés, azonban hála az olyan modern eszközöknek, mint a TikTok, ez mégis lehetséges. A közösségi oldalon található ünnepi díszkivilágításos videók számait a DFDS utazásszervező összesítette nézettség alapján, így határozva meg, merre is található a leglátványosabb város vagy épp terület az ünnepek alatt.

Két listát is készítettek az adatok alapján: egyrészt összegezték a városokat, másrészt helyszínre, utcára, térre lebontva is közöltek egy tízes listát.

Budapest (Kép: Marco Secchi/Getty Images)

Budapest (Kép: Marco Secchi/Getty Images)

A városok sorrendjét toronymagasan nyerte London, és ezt azért mondhatjuk a számok pontos ismerete nélkül is, mert később a helyszínek versenyénél láthatjuk, hányszor és mekkora számokkal is szerepelnek a brit főváros ünnepi látványosságai. Büszkék lehetünk Budapest teljesítményére is: a magyar főváros a hatodik lett, megelőzve például a karácsonyi vásárok születési helyének számító Bécset is. Nézzük is a listát:

  1. London
  2. Barcelona
  3. Párizs
  4. Zürich
  5. Lisszabon
  6. Budapest
  7. Dublin
  8. Edinburgh
  9. Bécs
  10. Madrid
Regent Street

Regent Street

Konkrét helyszínek terén a fenti képen is látható Regent Street-i díszkivilágítás viszi a prímet: 2,3 millióan látták az adatok összesítésének pillanatában a fényárban úszó utcát. Elérte még a milliós tartományt a szintén londoni Covent Garden is (1,4 millió megtekintés), majd egy jókora hézagot követően a harmadik helyezett a Brussels by Lights nevű fényinstalláció a belga fővárosból, de “csak” félmilliós megtekintéssel. Az ötödik helytől lefelé a számok már a százezret sem érik el.

  1. Regent Street, London
  2. Covent Garden, London
  3. Brussels by Lights, Brüsszel
  4. Christmas at the Botanics, Edinburgh
  5. Oxford Street, London
  6. George Square, Glasgow
  7. Bahnhofstrasse, Zürich
  8. Carnaby Street, London
  9. Colmar karácsonyi vására, Colmar
  10. Kew, London
Colmar, Franciaország

Colmar, Franciaország

Forrás: TimeOut
Kép(ek) forrása: Getty Images