Life Fehér Patrik 2023. 11. 24.

Ezért fontos, hogy legyenek barátai a férfiaknak

Hihetetlennek hangzik, de mérhető, milyen jó hatással van a férfiakra, ha vannak haverjaik, barátaik, akikkel időt tölthetnek.

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy olvasóink jelentős része csinált olyan őrültséget fiatalabb korában a haverjaival, barátaival, amit mai szemmel nézve már nem tenne meg. Persze ezek is kellenek ahhoz, hogy az ilyen kötelékek erősebbé váljanak és idővel meg is maradjanak.

A barátságok jelentősége rendkívül fontos a férfiak életében, és ezt most nem közhelyesen mondjuk. Ausztrál kutatók bizonyították, hogy ha egy férfi életében nincs jelen egy jóbarát,

az olyan káros, mintha napi 15 szál cigarettát szívna el.

Durva, hogy ezt így megfoghatóvá tudták tenni a szakemberek, akik kutatásaik alapján azt is kijelentették, hogy a szívrohamok kockázata is nagyjából 30 százalékkal magasabb azoknál, akik mellett nincs egy jó cimbora. Az öngyilkos gondolatok, hajlamok is kétszer olyan gyakoriak ezeknél a férfiaknál.

Mindezek magyarázata viszonylag logikusnak mondható: a magányosság érzése, a depresszió kapcsán ismert dolgok jönnek ilyenkor elő, melyek a fizikai és a mentális egészségre is kihatással vannak az elhízástól az alvásproblémákon át a drog- és alkoholfüggőségig. A helyzetet befolyásolja az is, milyen a barátságok minősége: egy igazán jó barát többet ér néhány havernál, de utóbbiak sem lebecsülendőek, hiszen a senkinél jobb a valaki.

Ünnepeld velünk a fiúkat, férfiakat! Játssz velünk és tiéd lehet a férfias ajándékokkal teli értékes ajándékdobozunk a nemzetközi férfinap alkalmából! Részletek az alábbi cikkben:

Forrás: Australian Men's Health Forum
Kép(ek) forrása: Getty Images