Life Fehér Patrik 2023. 11. 27.

Furán megnyugtató élmény az ágyazóverseny

Nem gondoltuk, hogy létezik ágyazóverseny, ahol hotelek, szállodák alkalmazottai mérkőzhetnek meg egymással, de nagy örömmel nézzük őket.

Egy szállodai élményt porrá tud zúzni, ha az ágyunk nem megfelelő. Itt nemcsak a kényelemre, hanem a kinézetre is gondolunk, egy szépen megvetett ágyba szívesebben bújik az ember. Jól tudják ezt a Távol-Keleten is, ahol új szintre emelték a vendéglátás ezen részét.

A kínai luxushotelek személyzetének például teljesítenie kell egy intenzív ágyazótréninget, ahol a legutolsó részletig megtanítják őket, hogyan legyenek hibátlanul előkészítve az ágyak. A folyamat során természetesen vannak osztályelsők is, akiknek külön ágyazóversenyeket rendeznek: van, hogy a hotelláncok saját szállodáik személyzetét mérettetik meg, de vannak régiós és országos bajnokságok is.

A verseny komoly presztízsértékkel bír, hiszen mégiscsak az fog elterjedni, hogy melyik hotelben a legjobbak az ágyak. Emiatt itt a hülyeségnek nincs helye, mindenki komolyan veszi a dolgot.

Fontos szempont értékeléskor az idő is – az elsőként végző bónuszpontot kap -, azonban a zsűri a legapróbb részletekre is figyel. A legapróbb gyűrődés is mínuszpontokat jelent, de a túlnyúlások egyenletessége, a paplanok és párnák pontosan középre helyezése is számít, sőt, azt is nézik, hogy a paplan- és párnahuzatban a paplanok és a párnák tényleg a huzat sarkáig érnek-e.

Ami igazán élménnyé teszi ezen felvételek nézését, az a stílus: elegáns, szimpla mozdulatokkal oldják meg azt, amit mi vendégként pillanatok alatt tönkreteszünk, és soha nem tudunk reprodukálni otthoni körülmények között.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Getty Images