Life Fehér Patrik 2023. 12. 12.

Riválist kapnak a híres focijátékok, Ronaldo is mögé állt

Nemcsak az arcát, pénzét is adja a portugál futballsztár ahhoz a játékhoz, mely ingyenesen játszható majd, és ahol csak az ügyesség számít.

A futballjátékok piacán két nagy nevet kell legyőznie valakinek ahhoz, ha labdába szeretne rúgni. A legnagyobb játékos az EA FC 24 (lánykori nevén FIFA), illetve az örök rivális, az eFootball 2024 (lánykori nevén PES).

Fel kell kötnie a gatyát annak, aki ebbe a meccsbe akar beszállni, de ha van valaki, akinek ez összejöhet, az Cristiano Ronaldo. A portugál futballsztár rá is lépett erre az útra, ugyanis a nevét és a pénzét is adja az UFL nevű, még készülőben lévő focijátékhoz.

A készítők közleménye szerint az UFL egy bárki által ingyenesen használható játék lesz, ahol csak az ügyesség számít. Mindenféle olyan elemet nélkülöz majd a cím, ahol a játékostól pénzt kérnek, hogy jobb eszközökhöz vagy pl. focistákhoz jusson. Pénzért tehát nem lehet megvenni a győzelmet, nem úgy, mint napjaink legtöbb videojátékában általában – ez az EA FC-re is vonatkozik.

Ronaldo befektetőként is megjelenik a játék mögött, egy csoport részeként 40 millió dollárral (14,2 milliárd forinttal) járulnak hozzá az UFL-projekthez. Az al-Nasszr futballistája ezen felül a játék alapjainak meghatározásában is szerepet kap, azzal a végcéllal, hogy ez legyen az a játék, amelytől a gamerek a leginkább magával ragadó fociélményt megkapják. Eddig csak egy hivatalos fotó látott napvilágot a játékról, ez épp Ronaldóé:

Riválist kapnak a híres focijátékok, Ronaldo is mögé állt

Arról nincs szó, hogy mikor vehetjük kézbe a kontrollert és tölthetjük be az UFL-t, de a játék tesztelése már az ősszel elkezdődött. Első körben a népszerű játékkonzolokra érkezik meg majd az újdonság.

Ha van jó időpont erre a próbálkozásra, az talán a mostani időszak. A FIFA-ból lett EA FC egyre inkább a gamerek bögyében van a túlságosan a pénzügyi tranzakciók irányába tolódó játékmenet miatt, az eFootball pedig a hibáktól hemzsegő kezdés, valamint az alapvetően kisebb közönsége miatt lehet könnyű préda. Persze ehhez tényleg kell az, hogy az UFL az első naptól remekeljen, és hibátlanul kezdjen.

Forrás: UFL
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Yasser Bakhsh/Getty Images