Life Fehér Patrik 2023. 12. 14.

57 éves Schwarzenegger-rekord dőlt meg a testépítésben

Önmagában az sem semmi, hogy Arnold Schwarzenegger közel hat évtizeden át tartott egy testépítési rekordot, azonban az új csúcstartó teljesítménye végképp nem piskóta.

Arnold Schwarzenegger 15 évesen kezdett súlyt emelni, és öt év megfeszített, kőkemény munka kellett ahhoz, hogy elnyerje a Mr. Universe címet a texasi Classic Physique profi versenyen. Mindez már 57 éve történt, azonban jelentősége óriási volt: ennyire fiatalon, mindössze 20 évesen korábban még senki nem ért el ilyen sikert.

A rekordok azonban azért vannak, hogy megdöntsék őket. Kellett ehhez némi idő, konkrétan két generáció felnőhetett az évek alatt, mire megérkezett Anton Ratushnyi. A srác brutálisan néz ki, és máris a testépítés legendáihoz hasonlítják a szakértők.

Tehetik mostantól mindezt jogosan, ugyanis lesöpörte az asztalról Schwarzenegger 57 éves csúcsát azzal, hogy az említett versenyt 19 évesen nyerte meg. Jönnek tehát a komoly eredmények, amit azzal is megfejelt, hogy Pro Card-tulajdonos lett: ez gyakorlatilag állandó meghívást jelent neki a sportág nemzetközi szövetsége által jegyzett legrangosabb versenyekre.

Ratushnyi 15 éves korában kezdte el a testépítést, az átalakulásról Instagram-oldalán is posztol. Győzelmét bejelentő posztjában arról írt, számos viszontagságon ment keresztül az elmúlt évben, azonban vállalta, hogy újra felkészül, és nem hagyta, hogy a negatív gondolatok felülkerekedjenek rajta. Célja, hogy inspirálja az új generációt, sikereivel pedig össze is jöhet ez neki.

Forrás: Essentially Sports
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Hulton Archive/Getty Images