Life Fehér Patrik 2024. 01. 08.

Kiesett a mobil a levegőben széteső repülőből, de kutya baja

Jobban bírta az iPhone a repülést, mint az Alaska Airlines Boeing 737-ese, sértetlenül megúszta a közel 5 kilométeres zuhanást a telefon.

Néhány napja járta be a világsajtót, hogy az Alaska Airlines egyik Boeing 737 Max 9-es utasszállítójának vészkijáratpanelje felszállás közben kiszakadt a helyéről. A január 5-ei incidensben szerencsére senki nem sérült meg, de a “vákuum” így is olyan erős volt, hogy kiszippantotta az utasok számos személyes holmiját.

A gép Portland városából szállt fel, egy ház kertjében pedig azóta megtalálták a kiszakadt panelt is. A baleset okainak kinyomozásánál valószínűleg ennél fontosabb dolgot nem fognak találni, azonban a kihulló személyes holmikat még megtalálhatják az emberek.

Így járt Seanathan Bates játéktervező is, aki a város egyik útja mellett bukkant egy iPhone-ra, egy bokor aljában.

A készülék teljesen sértetlen volt, be is kapcsolt minden probléma nélkül a repülőgép üzemmódban lévő mobil.

A férfi közösségi oldalára feltöltött képek alapján a túlélésben közrejátszhatott, hogy puhább talajra, növényzetre vagy nem olyan kemény földre eshetett az iPhone, de azért így is csoda, hogy sértetlenül megúszta a 4800 méteres esést. A fedélzeten fellépő nyomáskülönbség erejét jól mutatja, hogy beletört a telefonba a töltőcsatlakozó, de a fotók alapján kézzel kihúzható a csonk.

A mobilt nem védte semmilyen zár, így a megtaláló fel tudta oldani a készüléket. Bates elmondása szerint feloldás után egyből az utazással, illetve a feladott poggyásszal kapcsolatos dokumentumokkal találta szemben magát. Az is látszik, hogy az üzenet egy Cuong Tran nevű ember címére érkezett, így valószínűleg gyorsan meglehet a készülék tulajdonosa.