Life Kovács Miklós 2024. 01. 08.

Milliókba kerülhet egy koccintás ezzel a konyakkal

Sok millióba fájhat, ha ebben az elegáns New York-i hotelben felelőtlenül fizetünk egy kört az asztaltársaságnak.

Pohárköszöntők idejét éljük, így, év elején sokan sok alkalomból koccintanak. Ehhez pedig nemes ital dukál, és aki igazán meg akarja mutatni, hogy egy fontos alkalomnál nem számít a pénz, az az ünneplésre egybegyűlteket New Yorkba, a Baccarat Hotelbe hívja, és mindenkinek kér egy pohár konyakot. 

Milliókba kerülhet egy koccintás ezzel a konyakkal

Csakhogy itt a konyak nem alsó polcos “szeszes italt” jelent, hanem a LOUIS XIII : Rare Cask 42.1 kiváltképp ritka és méregdrága párlatát. Ebből egy háromcentest 5000 dollárért (1,7 millió forint) töltenek ki a hotel bárjában, és ha felháborodva máshol keresnénk ezt az italt, akkor mosolyogva küldenek el a helyről, mert csak ők mérik pohárba ezt a különlegességet.

Milliókba kerülhet egy koccintás ezzel a konyakkal

A francia eleganciájáról és luxusáról ismert Baccarat Hotelben szívesen kinyitnak ekkora összegért egyet a 775 darab, limitált példányszámú, számozott fekete kristálypalackból. Persze annak is van opció, aki nem állna meg egy pohárnál, és otthon szeretné élvezni ezt az italkülönlegességet. 

Milliókba kerülhet egy koccintás ezzel a konyakkal

A káprázatos fekete Baccarat-kristályból készült dekantereket online is meg lehet vásárolni. Mindegyik ékkövekre emlékeztető fekete fényezést kapott, a palackon húsz mesterember keze nyoma látható. A nyak arany- és ródiumbevonattal rendelkezik, a palackon pedig feltűnik a francia Bourbon-liliom is. A csomaghoz jár még két kristálypohár és egy adagoló “pipetta” acélból, mert mégse lehet egy ilyen nemes italt csak úgy lögybölni.

A 0,7 literes üvegért 50 000 dollárt, vagyis 17,2 millió forintot kérnek.

Kép(ek) forrása: baccarathotels.com, Louis XIII