Life Kovács Miklós 2024. 01. 17.

Ennyibe kerül majd a jegy a 20 emeletes úszó luxusvárosba

Már Miami kikötőjében van a világ jelenlegi legnagyobb tengerjáró hajója, amely január végén kezdi karibi körútjait.

Még videón is elképesztő, döbbenetes a látvány, amit ez a hajó nyújt. 20 fedélzetből áll, 365 méter hosszú és 65 méter széles, a 7600 utas kényelmét 2350 fős személyzet szolgálja. Gyakorlatilag tényleg felér egy kisebb várossal, 2805 kabinjában  három-, négy- és öttagú családoknak, baráti társaságoknak jut hely. 

Akkora területet foglal el, hogy külön “kerületekre” osztották. A nyolc negyed különféle szórakozással kecsegtet, 40 bár és étterem mellett saját aquapark (7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekordnagyságú vízicsúszda,) 150 méteres kötélpálya, minigolf várja a vendégeket. 

Ma már nehéz egy ilyen gigaprojektet eladni némi zöld körítés nélkül, ezért a hajót cseppfolyósított földgázzal hajtják: “Az új Icon-osztályunk alapvetően LNG-vel működik. Ez 35 százalékkal hatékonyabb üzemanyag, mint a hagyományos gázolajos megoldás. Maga a hajó pedig a kialakítás miatt körülbelül 30 százalékkal hatékonyabb” – közölte a megnyugtató számokat a cég vezetője, Michael Bayley. 

Ha már számok: az Icon of the Seas január 27-étől indul hétnapos karibi körutakra, amelyekre már 1049 dollártól, átszámítva körülbelül 364 ezer forinttól foglalhatunk jegyet.

Forrás: Manofmany
Kép(ek) forrása: Pedro Portal/El Nuevo Herald/Tribune News Service via Getty Images