Life Fehér Patrik 2024. 01. 17.

Randiappot indít a világváros vezetése

Tokió városvezetése minden módszert bevet azért, hogy lakosai párt találjanak maguknak. A japán főváros randiappot fejleszt a helyieknek, a tesztüzem már zajlik.

Világszerte sokaknak gondot okoz a pártalálás. Nem is csoda, hogy az elmúlt évtizedben ellepték a mobilokat a könnyen használható és viszonylag jól működő társkereső alkalmazások. Ezeknek az alkalmazásoknak azonban vannak árnyoldalai: mindig benne van a pakliban, hogy a másik fél valójában nem is az, akinek kiadja magát.

Tokió városvezetése többek között emiatt is intézkedett,

elindítva saját társkereső alkalmazását.

Az app próbaverziója december óta működik, egyelőre csak számítógépen keresztül, ám tervben van a mobilalkalmazás elindítása is. Első körben a 14 milliós főváros vezetésében dolgozók, valamint azon tokiói önkéntesek tesztelték a programot, akik párt szeretnének találni, és jelentkeztek erre a lehetőségre.

A tokiói Sibuja híres kereszteződése

A tokiói Sibuja híres kereszteződése

A városvezetés által elindított app előnye a biztonság. A jelentkezőknek minden megadott adatokat igazolniuk kell egy online interjún keresztül, így a személyazonossággal nem lehet probléma. Európai szemmel furcsa lehet, de a jövedelmi adatokra is rákérdeznek, bár ezt az ember talán szívesebben elmondja egy hivatalos szervnek, mint egy külső cégnek.

A biztonság mellett természetesen elkerülhetetlen téma az elöregedő Japánban a születésszám növelése; a várakozások szerint ezen is segíthet az app.

Forrás: SoraNews24
Kép(ek) forrása: Getty Images