Life Kovács Miklós 2024. 01. 18.

A toronyórák között is világelsőségre tör Dubaj

106 emeletes épület fogja majd el a napot Dubaj egén, tetején pedig a világ egyik legextrémebb toronyórája ül majd, a svájci óramárka, a Franck Muller tervezésében.

Az Egyesült Arab Emírségek prémium ingatlanfejlesztője és a svájci Franck Muller luxusóragyártó hozza össze Dubaj új látványosságát, amiből sokan birtokolhatnak egy szeletet a megfelelő összegért. 

A 106 emeletes, a Dubaj Marina kikötőben található projekt több mint 550 millió dollárra becsült eladási értékkel büszkélkedhet, a világ legmagasabb lakóépületénél, a New York-i Central Park Towernél mindössze 22 méterrel alacsonyabb szürreális építmény 649 darab egy-, két- és három hálószobás, valamint Sky Mansions és Sky Villas nevű duplexlakással várja a befektetőket és a leendő lakókat. 

Toronyórák között is világelsőségre tör Dubaj

Dubaji mércével nem is lesz annyira drága itt egy kis lakást szerezni, a garzonok ára 440 ezer dollárról, vagyis 154 millió forintról indul. Persze ennyiért vélhetően nem jár majd olyan kilátás, mint azoknak, akik a torony tetején vesznek lakosztályt. A torony ugyanis  páratlan kilátást nyújt majd a Dubaj Marina kikötőre, és minden egyes részlete tükrözi a precizitás, az innováció és az örökség értékét. Legalábbis a fejlesztő sajtóközleménye ezt állítja.

Toronyórák között is világelsőségre tör Dubaj

A Franck Muller Aeternitas olyan kényelmi szolgáltatásokkal kecsegtet, mint a zenkert, privát mozi, szivarszalon, könyvtár, spa, jógaterem és a 24 órás portaszolgálat. A torony  fontos része a maga a toronyóra, amely 40×30 méteres lesz. A remekmű Németországban épül, és a második legnagyobb óratorony lesz a mekkai után. A számlapot úgy alakítják ki, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint a svájci óragyártó legendás Long Island modellje.

Toronyórák között is világelsőségre tör Dubaj

Ezt az óriási számlapot jó időben várhatóan hat kilométer távolságból is le lehet majd olvasni, a szerkezet természetesen működni fog, és hirdeti majd, hogy az idő pénz.

Forrás: Luxury Launches
Kép(ek) forrása: London Gate