Life Fehér Patrik 2024. 01. 22.

Dicséretet kapott Magyarország egy világhírű magazintól

Magyarország egy olyan listára került fel az utazási magazin gyűjtésében, ahová egyetlen fogás miatt is érdemes elutazni. Ki nem találnád, melyik ételünk tetszett meg a külföldieknek!

A világ egyik, ha nem a legnépszerűbb utazással foglalkozó oldala az Atlas Obscura. A magazint 2009-ben alapították, egyszerű újságból pedig kinőttek már utazásszervezővé is azóta.

A lap a 2024-es évet toplisták összeállításával kezdte, egyfajta utazási tippeket adva ezzel olvasóközönségüknek különféle tematikák szerint. Az egyikbe Magyarország is bekerült – pontos helyszínmegjelölést nem tettek hazánk mellé, ugyanis a lista a 10 fogás, ami megér egy foglalást címet kapta.

A hangsúlyt tehát az országra jellemző, helyi jellegzetes ételeken volt. Hazánk a flódninak köszönhetően került fel a tízes listára, melynek összeállítói saját bevallásuk szerint szívesen utaznának azért, hogy megkóstolják azt.

Dicséretet kapott Magyarország egy világhírű magazintól

 

A négytöltelékes (szilvalekvár, dió, alma és mák) sütemény ízére külön nem tértek ki, de eredetét leírták, miszerint a magyar-zsidó konyha szimbólumáról van szó, és a 19. században tökéletesítették a ma ismert formájára.

A desszert eredetét egyébként korábbra teszik, német vagy francia területekre. Innen keveredett el hozzánk a bőséget is jelképező sütemény, melyet manapság világszerte magyar különlegességként hirdetnek.

Forrás: Atlas Obscura
Kép(ek) forrása: Getty Images