Life Erdős Norbert 2024. 01. 23.

Az Instagram új funkciója kikapcsolhatatlan lesz

Főként a fiatalokat óvná az Instagram új funkciója, ami kötelezően fel fog ugrani mindenkinél a nap egy bizonyos szakaszában.

Az Instagram mögött álló Metának egyre több szabályozásnak kell megfelelnie, valószínűleg a hamarosan mindenkinél megjelenő új üzenet is ennek érdekében készült el.

Ezentúl ha valaki este tíz óra után még mindig az Instán lóg, az alábbi üzenetet fogja kapni a népszerű applikációtól:

“Time for a break? It’s getting late. Consider closing Instagram for the night”

Ez magyarul annyit tesz: “Itt az ideje szünetet tartani, fontold meg, hogy bezárod az Instagrammot éjszakára.”

Tudtad-e?

A jövőben szétválaszthatók lesznek a Meta szolgáltatásai egy új uniós jogszabálynak köszönhetően. A Facebook, Instagram és számos más platform tulajdonosa a digitális piacokról szóló EU-s jogszabálynak (DMA) eleget téve, a jövőben lehetőséget kínál a felhasználóknak szolgáltatásai szétválasztására. Jelenleg a legtöbb metás felülete szorosan összekapcsolódva működik egymással. Márciustól azonban hatályba lép a DMA, és a felhasználók többek között arról is dönthetnek, fenntartják a Facebook- és Instagram-profiljuk összekapcsolását, vagy a jövőben külön kezelik azokat. Ezzel minden átmenet megszűnik, és a továbbiakban úgy működik majd a két platform, mintha nem is lenne közös a tulajdonosuk.

Az üzenet természetesen bezárható, de kikapcsolni nem lehet, szóval minden este meg fog jelenni, ha valaki sokáig pörgeti feedet, privát üzeneteket vált vagy éppen reels videókat nézeget. Az ilyen megoldásokkal arra “kötelezi” egy adott régió a Metát, hogy sokkal többet tegyen a gyerekek/fiatalok mentális védelme érdekében.