Life FIRSTCLASS 2024. 01. 24.

Ez az ország a magyar síelők abszolút kedvence

Már a múlt év novemberében elindult a mostani síszezon, legalábbis az utasbiztosítási adatok szerint. Megvan, hova mennek legszívesebben a magyarok.

A síeléshez 2023 november vége és 2024 január eleje között utasbiztosítás kötő turisták 66 százaléka Ausztriát választotta, Szlovákia részesedése 14 százalék, míg Lengyelországé 7 százalékos – áll a Netrisk biztosítási portál közleményében.

Szlovéniának és Olaszországnak jutott a magyar síelők 2 és 3 százaléka. Az érintettek az idei szezonban eddig átlagosan öt napra kötöttek utasbiztosítást, több mint tízezer forintos átlagdíjon. A legtöbben az utazás előtt egy nappal kötötték meg a biztosításukat.

Az összeállításból kiderült az is, hogy hova utaztak azok, akik nem a síterepet választották célpontnak. Ebben az összevetésben is Ausztria vezet 20 százalékos aránnyal, majd Románia következik 13 százalékos eredménnyel. Szinte holtversenyben végzett a harmadik helyen Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és Németország, ezekbe az országokba látogatott az utasbiztosítás kötők 10-10 százaléka.

Kép(ek) forrása: Getty Images