Life Fehér Patrik 2024. 01. 24.

Idén folytatást kap a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

A Netflix bombasikere, a Squid Game idén megkapja a várva várt folytatást. Igazi birodalmat épít rá a streamingóriás.

A 2021-es év mozgóképes alkotásainak egyik legfontosabb darabja lett a Netflixen megjelenő Squid Game, mely magyarul a Nyerd meg az életed címet kapta. A 9 részes dél-koreai sorozat akkora sikert aratott, melyhez foghatót a streamingszolgáltató korábban még nem tapasztalt, így hamar ráálltak arra, élen a sorozat sorozat rendező-írójával, Hvang Donghjokkal, hogy legyen folytatás.

2022-ben megerősítették, hogy biztosan lesz majd valamikor, de időigényes feladat egy jó sztorit kitalálni. Addig is előálltak a Squid Game-re alapuló valóságshow-val, ahol a sorozatban látottakhoz hasonlóan kemény próbatételeken kellett átesnie a résztvevőknek a mesés főnyereményért. Szerencsére a reality-ből kihagyták a halált.

A valóságshow-t követően idén azonban várhatjuk az igazi sorozat második évadát, derült ki a Netflix bejelentéséből, melyet a Variety szemlézett. Igazi univerzumot szeretne formálni a Squid Game-ből a streamingszolgáltató, melynek alapműve 14 Emmy-jelölésből hatot díjra is váltott annak idején. A későbbiekben folytatódni fog a valóságshow-változat is, de hamarosan videojátékot is kapunk belőle, és már nyílt a világban ilyen témájú szórakoztatóközpont is Los Angelesben.

Forrás: Variety
Kép(ek) forrása: Emma McIntyre/Getty Images for BAFTA