Life Fehér Patrik 2024. 01. 26.

Kissé morbid, de remekül fizet ez a másodállás

Egy férfi hobbiból fogott bele a nem hétköznapi munkába az Egyesült Királyságban. A dolog komolyabb üzletté nőtte ki magát, egy év alatt egy új autó árát is megkereste vele.

Békés, nyugis és kielégítő hobbit keresett magának Shaun Tookey, így fogott bele 2023 májusában emberünk a sírkőtisztításba. Az elhunytak végső nyughelyeit rendbe rakó 30 éves férfi igazi sztárrá vált a TikTokon,

olyannyira, hogy a hobbijáért fizetnek is neki.

Nem egészen egy év alatt több mint száz sírt tett már rendbe nézői felkérésre, ezzel pedig nem csupán egy kellemes, kikapcsoló időtöltési lehetőséget talált magának, hanem egy másodállást is.

Az általában két órás műveletért a családok 350-450 fontot (158-204 ezer forintot) fizetnek neki, ez eddig összesen 30 ezer fontot (13,6 millió forintot) jelentett neki. Munkája nem csupán tisztításból áll: ha kell csiszol, políroz, de még a lekopott feliratokat is újra láthatóvá teszi.

@thegravecleaner White marble kerbset deep clean 🧼 lettering repainted 🎨 and new green slate laid 🪨 🙏🏻 For anyone looking for gravestone cleaning and maintenance please contact me! 📱 07585468987 📧 thegravecleaner@hotmail.com #thegravecleaner #grave #gravestone #gravestonecleaning #cemetery #instagood #explore #story #asmr #halloween ♬ original sound - The grave cleaner

Tookey a Wales Online-nak elmondta, már 12 éve ott motoszkált a fejében az ötlet, illetve a gondolat, hogy vajon ki tarthatja karban számos rég elhunyt ember sírhelyét. Mivel egy temetőben dolgozott egyébként is, ahol a fák egészségéért felelt, láthatta, hogy nem minden sírhoz járnak ki a hozzátartozók. “Egészen a tavalyi évig nem voltak meg a forrásaim, hogy ebbe belekezdjek” – fogalmazott.

Habár magyar szemmel nézve egészen jól keres már ezzel is, a “TikTok-állásra” még nem tervez átnyergelni. “A legtöbb munkát hétvégén végzem, vagy a napomból szakítok időt arra, hogy elmenjek egy sírt kitakarítani. Álmom lenne teljes munkaidőben ezzel foglalkozni, de túlságosan tartok attól, hogy most váltsak. Miközben takarítok, az emberek odajönnek hozzám, és azt mondván, hogy nem tudtak róla, hogy létezik ilyen szolgáltatás az Egyesült Királyságban. Ez egy békés és kielégítő munka, főleg a sírok átalakulását látva” – mondta.

Forrás: Mirror
Kép(ek) forrása: Getty Images