Life Fehér Patrik 2024. 01. 29.

Hat évig készült egyetlen jelenetre az Oscar-jelölt színész

Bradley Cooper magas szintű elkötelezettsége akár arany szobrocskát is érhet Leonard Bernstein zeneszerző megformálásáért.

A világ legjobb színészei között több olyat is találunk, aki nem csak egy egyszerű, megoldandó feladatként tekint a színészetre. Sokan közülük szó szerint belebújnak annak az embernek, karakternek a bőrébe, akit eljátszanak, és a hétköznapi életben is úgy élnek rövidebb-hosszabb ideig.

Ebből a szempontból talán Bradley Cooper jelentheti a legújabb etalont, aki Leonard Bernsteint alakítja a zeneszerzőről szóló életrajzi filmben, a Maestróban. Az alkotás tavaly novemberben jelent meg a Netflixen, a kritikusok pedig általában dicsérték, még ha a nézőket meg is osztotta.

Ezektől függetlenül elvitathatatlan és megsüvegelendő az, amit Cooper tett: a 49 éves színész

hat évig tanult vezényelni, úgy, ahogyan a koncerteken, hangversenyeken láthatjuk.

Mindezt azért tette, hogy a filmben látható 6 perc 21 másodperces, ide vonatkozó koncertjelenete minden szempontból tökéletes legyen. “Nagyon aggódtam a jelenet miatt, mert élőben vettük fel” – mesélte Cooper egy korábbi vetítés alkalmával. “A Londoni Szimfonikus Zenekarral vettük fel élőben. Nekem kellett vezényelnem; hat évig tanultam, hogyan vezényeljek 6 perc 21 másodperc zenét.”

Bradley Cooper (Kép: Dave Benett/WireImage)

Bradley Cooper (Kép: Dave Benett/WireImage)

A filmben nyújtott produkciójáért Coopert Oscar-díjra is jelölték, karrierje során immár negyedszer. A Maestro emellett több másik kategóriában is jelölték: a legjobb eredeti forgatókönyv mellett a legjobb sminknek és a legjobb operatőrnek járó arany szobrocskát is hazaviheti, de esélyes a legjobb film, a legjobb női főszereplő (Carey Mulligan) és a legjobb hang kategóriákban is.

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Robert Kamau/GC Images