Life Kovács Miklós 2024. 01. 31.

Guy Ritchie új filmjében kemény angolok tanítják móresre a nácikat

Guy Ritchie egy új, szó szerint kirobbanó akció-vígjátékkal tér vissza, amelyben kedvenc alkotótársai szerepelnek.

A pörgős, vicces, emlékezetes pillanatokkal teletömött akciófilmek mestere most egy II. világháborús történetet hoz el a mozikba. A The Ministry of Ungentlemanly Warfare egy titkosnál is titkosabb akcióról szól, ahol a hullahegyek nemes célt szolgálnak, hisz a főhősök nácikat irtanak. 

A film alapja Damien Lewis könyve, a Churchill’s Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes of WWII. A könyvnek van valóságalapja, így a filmnek is van némi “igaz történet alapján” hangulata, de csak nagy vonalakban. 

Guy Ritchie új filmjében kemény angolok tanítják móresre a nácikat

A főhőst alakító Henry Cavill a Churchill által frissen létrehozott Különleges Műveletek Parancsnokság húzó arca a film szerint, és kegyetlen, őrült és vérprofi társaival kémkedést, szabotázst és felderítést végeznek messze a frontvonalon túl. 

A csoportot “Churchill titkos hadserege” vagy a “Ministry of Ungentlemanly Warfare” néven is ismerték, és úgy tűnik, innen kapta a film a címét. A csoport “nem úriemberhez méltó” és szokatlan harci technikáiról volt ismert, amelyek később segítették a briteket a nácik elleni harcban, megváltoztatták a háború menetét, és inspirálták a modern kommandós egységeket.

Az égig érő robbanásokért producerként Jerry Bruckheimer felel, a szereplők sora pedig impozáns: Cavill mellett Eiza González, Alan Ritchson, Henry Golding, Henrique Zaga, Alex Pettyfer, Cary Elwes, Hero Fiennes Tiffin, Babs Oluskanmokun és Til Schweiger. A forgatókönyvet Ritchie-vel közösen Paul Tamasy, Eric Johnson és Arash Amel jegyzi.

Forrás: hyperbeast
Kép(ek) forrása: Lionsgate Movies