Egyszer már volt szerencsém a firenzei Amerigo Vespucci Repülőtérről utaznom, azonban nem nyújtott maradandó élményt a toszkán város légikikötője. A jelenleg elsősorban belföldi járatok által használt csomópont életében hamarosan gyökeres változás áll be el felújításnak köszönhetően.
A legkülönlegesebb változást az fogja jelenteni, hogy
A szőlővel a környék egyik vezető pincészete foglalkozik majd, terméséből pedig bort készítenek – helyben, a reptér alatt, speciális pincékben.
Emellett olyan változásokat is megejtenek, melyek az utazóközönség és a közlekedés javát szolgálják. Meghosszabbítják és részben áthelyezik például a kifutópályát, ugyanis az túl közel van a környező hegyekhez, ami a nagyobb gépek számára jelenleg nehézséget jelent. Új terminál is épül, melyet rengeteg természetes fény világít majd be. A környéken hét új parkot alakítanak ki, de a megközelíthetőségen is javítanak majd.
A sok újítás kivitelezéséhez idő kell. Két fázisban újul meg teljesen a firenzei reptér, az első 2026-ban, a második 2035-ben zárul.