Life Fehér Patrik 2024. 02. 05.

Így járt túl a Disney eszén egy srác

Mint kiderült, az Egyesült Államokban akár egy 46 éves belépővel is be lehet jutni a Disney Worldbe.

Te mit tennél, ha találnál otthon, az egyik fiókod mélyén egy évtizedek óta porosodó belépőt? Valószínűleg a legtöbben kidobnánk a kukába. Matthew Ables azonban másképp gondolkodott, amikor egy 46 éves Disney World belépőt talált.

Az akkor még csak 8 dollárba kerülő, a Magic Kingdom részre szóló sárga jegyet sosem váltották be. A srác, miután tüzetesen átvizsgálta a papírfecnit – rájött, hogy igazából nem nyomtattak rá lejárati időt, így elvileg még ma is érvényes és belépésre jogosít az orlandói vidámparkba, mely természetesen rengeteg változáson keresztülment az elmúlt fél évszázadban.

Kép: TikTok/@matthewables

Kép: TikTok/@matthewables

Ables nem volt biztos a dolgában. Tudta, hogy benne van a pakliban, hogy 1978-ban kiadott jegyével röhögve hazazavarják, de nem volt rest, és megpróbálkozott a bejutással. TikTokon közzétett beszámolója szerint azonban sikerrel járt: először ugyan érvénytelen feliratokkal pecsételték tele a pénztárban a kis túlzással történelmi dokumentumot, azonban hamar jött a munkatárs egy vadiúj belépővel.

A srác tehát bejutott a parkba, ahova ma több mint 20-szoros áron, 164 dollárért (58 ezer forintért) léphetett volna be.

Forrás: TikTok
Kép(ek) forrása: AaronP/Bauer-Griffin/GC Images