Life Fehér Patrik 2024. 02. 06.

Új Jurassic-film érkezik, az is megvan, mikor

Hollywood nem tudja, talán nem is akarja elengedni a dinoszauruszok kezét, újabb résszel jelentkezik a széria. Régi arc feledtetné a legutóbbi rész csalódását.

Három Jurassic Park-film után a 2010-es évek közepétől kezdve három Jurassic World-filmet is kapott a nagyvilág, azonban utóbbiak – különösképpen a hatodik alkotás, a Jurassic World: Világuralom a nézők és a kritikusok szerint sem sikerült igazán jól. Jön azonban a folytatás, mely új alapokra helyezi a dinós filmek történetét.

A filmes szaklap, a Deadline jelentése szerint továbbra is Steven Spielberg áll majd producerként a film mögött, ahogy eddig is tette, viszont olyan emberekkel veszi körbe magát, akik azért már letettek vele közösen, illetve máshol valami jót az asztalra. A rendezői székbe jó eséllyel David Leitch ül, aki egy halom akciófilmhez adta már a nevét (pl. Deadpool 2, John Wick, Bullet Train), míg a forgatókönyv írására Spielberg David Koeppöt kérte fel – ő jegyezte az első Jurassic Park-filmet is.

Az új Jurassic World-film nem csak egy álom: a hírek szerint 2025 júliusában landolhat is a mozikban – az USA-ban 2-án – az alkotás, mely történeti szempontból nem fogja követni sem az első három, sem a második három film sztoriját. Érdekes lesz látni, hogy merre indul el az új vonal.

A mozikban egyébként érezhető volt, hogy a Jurassic World-szériával rossz irányba indultak el a dolgok. A legtöbbet a 2015-ben bemutatott Jurassic World kaszálta a Box Office Mojo adatai szerint (652 millió dollár – 234 milliárd forint), de a lelkesedés fokozatosan csökkent az ötödik és a hatodik dinós filmmel. A Világuralom épphogy túl tudta szárnyalni az eredeti Jurassic Park-kiadás számait (376 millió dollár vs. 357 millió dollár), mindezt úgy, hogy az 1990-es évek árai bőven elmaradtak a 2022-esektől. Ráadásul ha hozzávesszük a mozis újrakiadásokat, a Jurassic Park jobban teljesített a kasszáknál, mint a hatodik film.

Vajon mennyire érdekli majd az embereket a jövőre megjelenő film?

Film Összbevétel (millió USD) Összbevétel (milliárd HUF)
Jurassic Park 407,1 146,6
Az elveszett világ: Jurassic Park 229 82,4
Jurassic Park 3 181,1 65,2
Jurassic World 653,4 235,2
Jurassic World: Bukott birodalom 417,7 150,4
Jurassic World: Világuralom 376,8 135,6
Forrás: Deadline
Kép(ek) forrása: Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage