Life Kovács Miklós 2024. 02. 15.

Őrült kajákat rejtenek a gyorséttermek titkos menüi

A gyorséttermek jól ismert ajánlatai mellett vannak olyan tételek, amelyek "titkosak": ezek a legőrültebb szendvicsek, melyeket csak külön kérésre készítenek el.

Mióta ezerrel pörög a videós tartalomgyártás, az emberek rákattantak a gyorséttermekkel kapcsolatos különlegességekre. A kamera másik oldalán álló influenszerek pedig kiszolgálják a kíváncsiságot: rengetegen mutatták már meg, hogy a hagyományos hamburgerek mellett elég agyament, őrült menüket is kérhetünk a legtöbb globális gyorsétteremben. 

Ezeket titkos menünek nevezik, bár nagy titok nincs mögöttük, mivel a javukat már megmutatták a nagyközönségnek, emellett mindig az étterem által kínált, elérhető összetevőkből készítik el őket.

Nem arról van szó, hogy megfelelően kacsintva fácánból főzött húslevest kapunk a Mekiben, hanem a jó öreg buci-hús-zöldség-sajt variációkból lehet kihozni valami érdekeset. 

Az ilyen titkos menüpontok gyakran nem hivatalosak, és nem garantált, hogy minden helyszínen elérhetőek vagy ismertek. Érdemes lehet megkérdezni a helyi éttermi dolgozókat ezekről a különleges rendelésekről, vagy kutatni az interneten, ahol a rajongók és a gyorséttermi látogatók megosztják saját “felfedezéseiket” és kombinációikat.

(Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

(Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

Tehát a titkos menü úgy alakul, hogy valaki kitalált egy új variációt, és ha beüt, akkor mások is rákattannak, és a szlengben elterjedt elnevezéssel kérik. Ezzel a módszerrel több furcsa “titkos tétel” terjedt már el az évtizedek során. 

A McDonald’s oldalán szerepel, hogy nincs titkos menüjük: “Nincs titkos menünk. Ami az étlapon szerepel, azok közül minden megvásárolható éttermeinkben” – írja a hivatalos oldal, de ugye az egyedi variációkról nem szólnak, abból pedig akad pár ismert darab, íme: 

  1. Land, Sea, and Air Burger: Ez a monstrum húsok egyesítésével készül: marhahús, csirke és hal összerakva egy zsemlében. Igazi kihívás még a legnagyobb étvágyúak számára is.
  2. Mc10:35: Ez a reggeli-ebéd kombináció csak a reggeli és az ebédmenü átfedési időszakában rendelhető meg, amikor az Egg McMuffin és a McDouble találkozik.
  3. McCrepe: Egy egyszerű, de kreatív reggeli opció, amelyben egy palacsintát és egy joghurtos gyümölcsparfét kombinálunk.
  4. McGangBang: Egy McDouble és egy McChicken kombinációja, ahol a csirkeszendvics kerül a húspogácsák közé – kiadós és ízletes fogás.
  5. McKinley Mac: Big Mac, de nagyobb húspogácsákkal, ami kielégíti azokat, akik még többet szeretnének a klasszikus ízből.
  6. Monster Mac: Big Mac, de akár nyolc húspogácsával – a legbátrabbak számára.
  7. Poor Man’s Big Mac: A híres Big Mac gazdaságos változata: egy McDouble-t kérünk Big Mac-szósszal és pluszsalátával.
  8. Apple Pie McFlurry: Egy érdekes desszert, melyben egy almás pitével keverik össze a McFlurryt.
(Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

(Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

A Burger King titkos menüje szintén számos izgalmas és egyedi, a hagyományos menün túlmutató tételt kínál:

  1. BK BLT: A klasszikus Whopper vagy Whopper Junior szendvics extra baconnel, ami egy egyszerű, mégis zseniális módja annak, hogy még ízletesebbé tegyük az amúgy is népszerű burgert​​.
  2. BK Club: Egy csirkés szendvics extra baconnel, paradicsommal és sajttal, ami így igazi ízkavalkádot kínál​​.
  3. Ham & Cheese: Egy egyszerű, de finom szendvics, amely sonkát és sajtot tartalmaz egy szezámmagos zsemlében – klasszikus ízvilágot a gyorséttermi környezetben​​.
  4. Frings: Érdekes köret, amely fél adag sült krumplit és fél adag hagymakarikát kombinál, hogy a két világ legjavát kapjuk.
  5. Mustard Whopper: A hagyományos Whopper majonéz helyett mustárral – üdítő változást hoz a klasszikus burgerbe​​.
  6. Suicide Burger: Négy marhahúspogácsa, négy szelet sajt, bacon és különleges szósz két szezámmagos zsemle között, egy igazi kihívást jelentő burger a nagy étvágyúak számára
Forrás: secretmenus.com
Kép(ek) forrása: nyitókép: Cate Gillon/Getty Images