Life Fehér Patrik 2023. 04. 20.

Külön is megvásárolható lesz a McDonald’s ikonikus szósza

Hamarosan nem csak a Big Mac részeként kóstolhatja meg a világ a Big Mac-szószt, bármilyen ételt mártogathatunk majd bele.

Minden étterem menüsorában van egy olyan fogás, melynek receptjét más nem ismeri, és hiába próbálkoznak vele sokan, nem tudják elkészíteni a tökéletes utánzatot. Ilyen a McDonald’s Big Mac-szósza is, melyet jelenleg csak úgy kóstolhat meg az ember, ha megrendeli a kétemeletes, dupla húspogácsás névadó szendvicset.

Hamarosan azonban változás jön, legalábbis Amerikában már biztosan. A gyorsétteremlánc Instagram-fiókján pár napja megjelent egy telefonszám, mellette azzal a szöveggel, hogy “titkaim vannak a szószról, küldj üzenetet”. A követők reagáltak is, mire a Meki nyilvánosan is közölte, hogy a Big Mac-szószt előre csomagolt formában is árusítani kezdik.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

McDonald’s (@mcdonalds) által megosztott bejegyzés

Az öntetet nem lehet csak úgy megvenni majd bármelyik étterembe befáradva: ehhez le kell majd tölteni a McDonald’s hivatalos mobilappját, ahol majd április 27-étől válik elérhetővé a sokak által vágyott finomság, melybe aztán bármit mártogathatnak. Az étteremlánc nem véletlenül forszírozza a telefonhasználatot: hosszú távú céljuk, hogy a vásárlók inkább a mobiljaikon keresztül rendeljék meg az ételüket.

Arról nincs információ, hogy a mártás előre csomagolt formáját Magyarországon is lehet-e majd kapni a közeljövőben.

A McDonald’s mostanában elég nagy átalakuláson megy keresztül. A külön is megvehető Big Mac-öntet csak egy csepp szósz a változások tengerében, melyeket itt gyűjtöttünk össze:

Forrás: Hypebeast
Kép(ek) forrása: Joe Raedle/Getty Images