Life Fehér Patrik 2024. 02. 19.

Sorozatgyilkos-írással tanulja szövegeit Pedro Pascal

Bizarr szokásáról rántotta le a leplet Pedro Pascal. Napjaink egyik legkeresettebb színésze olyan technikával tanulja szövegeit, mely egy sorozatgyilkos rejtvényeire emlékeztet.

Pedro Pascalt már a Trónok harcában is láthattuk, A listás színésszé azonban A Mandalóri és a Narcos tették. Karrierje azóta is szépen ível felfelé, a szerepek egymás után találják meg. Ez persze rengeteg szöveg megtanulásával is együtt jár.

A chilei származású színész nemrég a médiaszakemberek érdekvédelmi szervezete, a SAG-AFTRA nyilvános virtuális kerekasztal-megbeszélésén megosztotta, hogyan is jegyzi meg a szövegeit. Válaszán még a tapasztalt kollégái, a beszélgetésben szintén részt vevő Kieran Culkin és Matthew Macfadyen is meglepődtek.

Pascal maga is pszichotikusnak nevezte azt a módszert, amivel előállt: egy jegyzetfüzetet mutatott kamerája felé, melyben betűk voltak oszlopokba rendezve, nyilván a színész számára logikus sorrendben. Magyarázata szerint a szövegkönyv szavainak első betűit tartalmazza az ábra, ezekből készít egy rejtvényt, melyre aztán vissza tud gondolni, amikor felidézi a szöveget. Így nem kell a valódi szövegkönyvhöz nyúlnia ahhoz, hogy eszébe jusson a mondanivalója.

Kép: SAG-AFTRA Foundation/YouTube

Kép: SAG-AFTRA Foundation/YouTube

Az ábra első ránézésre a valaha volt egyik leghíresebb sorozatgyilkos, a Zodiákus rejtvényeire hasonlít. Sokáig nem tudták megfejteni az Észak-Kaliforniában 1968-69-ben aktív, igazoltan 5, saját állítása szerint összesen 37 áldozatot szedő bűnöző üzeneteit, akinek történetéről még film is készült.

A Zodiákus rejtélyes üzenete (Kép: Bettmann/Corbis/Getty Images)

A Zodiákus rejtélyes üzenete (Kép: Bettmann/Corbis/Getty Images)

Pascal egyébként saját bevallása szerint egy 2014-es Shakespeare-előadást követően állt elő ezzel a módszerrel, miután elfelejtette a szövegét.

Kép(ek) forrása: Rodin Eckenroth/WireImage/Getty Images