Life Kovács Miklós 2024. 02. 19.

Új, művészi fények költöznek Budapest szívébe

A Budapesti Állatkert eddig gazdátlan, kihasználatlan Biodómja ha nem is élettel, de fénnyel telik meg négy hétre egy különleges kiállításnak köszönhetően.

A Fénydómban, amely március 1-től 17-ig, minden nap 17-22 óráig lesz látogatható, hazai és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásait lehet megcsodálni. Az egyedi épület rendhagyó atmoszférájú belső tereiben hazai és külföldi fényművészek több száz intelligens lámpával, projektorokkal, nagy teljesítményű diavetítő berendezésekkel életre keltett alkotásai teremtenek egyedülálló hatást. 

A különleges vizuális élményeken felül a produkció különlegessége, hogy a nagyközönség számára most először nyílik lehetőség arra, hogy a Biodóm belső tereit szinte teljes egészében láthassa, bejárja. Az Állatkert elővételi akciót is hirdet: aki még februárban jegyet vált, jelentős kedvezményt kap.

Új művészi fényeket kap Budapest

A mintegy másfél órás látogatói élményt kínáló fényművészeti tárlat kifejezetten a Biodóm tereibe megálmodott, helyspecifikus fényművészeti, illetve audiovizuális installációkat vonultat fel, amelyek mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta. Az alkotások nemcsak egyediek, de a különleges helyszín miatt minden más hasonló bemutatónál izgalmasabb látványt nyújtanak. Erre a cápák számára tervezett, hárommillió literes óriási akvárium a legjobb példa, amely maga is varázslatos fényművészeti alkotássá lényegül át.

Új művészi fényeket kap Budapest

A Fénydóm művészi projektként az INOTA kortárs audiovizuális fesztivál programját is szervező COLLOC Productions, illetve Centrum Production kezdeményezése, amelyhez partnerként csatlakozott a monumentális fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals, valamint a nemzetközi hírű fényművész, Karl Kola is.

A kiállítás március 1-től 17-ig lesz látogatható, a jegyek már elővételben kaphatók.

 
Forrás: zoobudapest.com
Kép(ek) forrása: Fénydóm/Colloc Productions