Life Fehér Patrik 2024. 03. 04.

Fizet a hotel, ha esik az eső a nyaralásodon

Pénzügyi garanciát vállal a tökéletes vakációra egy szingapúri szálloda. Ha a tervezett programok meghiúsulnak az eső miatt, lehet a hotel kasszájához fáradni.

Mindannyian bosszankodtunk már, amikor az időjárás belerondított A Tökéletes Nyaralásba. Ilyenkor duplán fájhat az egész, hiszen egyrészt a kikapcsolódás sem olyan, mint amilyennek terveztük, másrészt a pénz is megy a levesbe.

Erre kínál megoldást az InterContinental Singapore a Rain Resist Bliss (Esőálló boldogság) nevű csomaggal. Ez egyfajta esőnap-biztosítás, melyet maga a luxushotel kínál, és adott esetben egy éjszaka árát meg is téríti, ha a rossz idő keresztbe tesz a programtervnek.

Az InterContinenal bejárata

Az InterContinenal bejárata

Első hallásra azt gondolhatnánk, hogy ez egy rendkívül előnytelen üzlet a hotelnek, hiszen az Egyenlítő közelében fekvő délkelet-ázsiai városállamban átlagosan 171 napon esik évente. Természetesen tudják ezt az InterContinentalnál is, ezért hoztak egy fontos szabályt: csak akkor jár pénz, ha nappal egy négyórás blokkon belül 120 percig hullik a csapadék.

Az InterContinental belülről

Az InterContinental belülről

A szolgáltatás csak a prémium lakosztályokban megszálló vendégek számára elérhető, az árak itt éjszakánként 850 szingapúri dollárról (230 ezer forinttól) indulnak. A pénz a hotel által kiállított voucher (utalvány) formájában jár vissza, amit csak egy hétig lehet felhasználni a szállodán belül. Leginkább az ott tartózkodást lehet ezzel megnyújtani, ugyanis a visszajáró pénz mennyisége megegyezik az adott szoba éjszakánkénti árával.

Az egyebek mellett éjszakai Forma-es utcai futamot is rendező Szingapúr 2023-ban 13,6 millió turistát fogadott – az idegenforgalom a parányi ország GDP-jének 4%-át adja.

Forrás: CNN
Kép(ek) forrása: Jeff Greenberg/Universal Images Group via Getty Images