Life FIRSTCLASS 2024. 03. 06.

Országos ünnepre készül a magyar csúcscirkusz

Idén harmincadik alkalommal indul országjáró turnéjára a Magyar Nemzeti Cirkusz utazó társulata, a jubileumi körúthoz jótékonysági akció is kötődik.

A Richter család nevével fémjelzett társulat immár három évtizede járja az országot: id. Richter József, az első és egyetlen Kossuth-díjas cirkuszművész 1995-ben, a budapesti Hősök terén tartott premierrel indította el a Magyar Nemzeti Cirkusz utazó sátorcirkuszát. A harmincadik, jubileumi premierelőadást március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított sátorban tartják, ahol március 24-ig állomásozik a cirkusz.

A jubileumi gálaműsor premierjére öt civil szervezettel együttműködve hátrányos helyzetű családokat hívtak meg. A kosztümös főpróba teljes bevételét pedig hagyományosan az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

A 70 fős társulat műsorát az év hátralévő részében 17 vidéki városban, több mint 200 alkalommal tekintheti meg a közönség. Budapest után kelet felé indul a társulat, Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen következik.

A Magyar Nemzeti Cirkusz Európa egyik legelismertebb utazó cirkusza, 2019-ben az Európai Parlament is kitüntette a társulatot. A jelenleg igazgató, ifj. Richter József Hortobágyi Károly-díjas, immár hétszeres Arany-díjas, ezzel Magyarország legsikeresebb artistaművészének számít.

Kép(ek) forrása: Magyar Nemzeti Cirkusz