Life Erdős Norbert 2024. 03. 12.

A 70 éves nagypapa úgy ki van pattintva, hogy elsírod magad

Egy 70 éves kínai sportember igen nagy figyelmet kap mostanában az online közösségi felületeken, méghozzá 20 éveseket megszégyenítő fizikuma miatt.

Hejping Cou epikus története 1979-ben kezdődött, amikor egy magazinban a futás előnyeiről olvasott. Azóta rendszeresen felfut(!) a Csungking melletti Gele-hegyre, és közben számos gyakorlatot beiktat, hogy testét csúcsformában tartsa.

A húzódzkodás, a kézenállás és a rúdmászás mind része Hejping edzésprogramjának, de egy sor furcsának tűnő gyakorlatot is kitalált, amelyekkel megőrizheti egészségét.

Például azt, hogy békaügetésben teszi meg a több mint 2500 lépcsőfokot a Gele-hegy lábától a csúcsig, majd aligátorkúszásban megy lefelé, ami állítása szerint kíméli a térdét és javítja a végtagok koordinációját.

Ezekkel a módszerekkel a 70 éves nagypapa nem csupán fittebbnek tűnik, mint a legtöbb feleannyi idős ember, de a haja is fekete, amelyet állítása szerint soha még soha nem festett be, szóval nem őszül.

Irigylésre méltó fizikumának megőrzése érdekében Hejping minden nap fut, időjárástól függetlenül, gyakran meztelen felsőtesttel és cipő nélkül. Több mint négy évtizede lemondott az alkoholról és a cigarettáról, és az egészséges életmódra összpontosít, amelyben nagy szerepet játszik az alvás.

“A kor soha nem jelenthet akadályt. A hosszú élet titka a testmozgásban rejlik, csak az egészséges életmód tarthat minket örökké fiatalon”

– fogalmazott egy kommentelő Cou nagypapa egyik posztja alatt.

“Bárhová megyek, az emberek megkérdezik a koromat, azt hogy parókát viselek-e, mit eszem, hogyan építettem fel az izmaimat. Belefáradtam már, hogy válaszoljak ezekre a kérdésekre” – mondta Hejping egy nemrég adott interjúban.

(A nyitókép illusztráció.)

Forrás: odditycentral.com
Kép(ek) forrása: 163.com