Life Kovács Miklós 2024. 03. 12.

A legnépszerűbb világvégéről készül filmsorozat

A Fallout játéksorozat az elmúlt húsz év egyik legemlékezetesebb digitális kalandja, így nem úszhatta meg, hogy filmsorozat készüljön belőle.

A nosztalgiára építő filmekkel biztosra mennek a stúdiók. Ha egy generációnak örök emlékként él egy régi film, sorozat, játék, képregény, akkor abból nyugodtan lehet új eresztést készíteni, biztosan sokan rákattannak.

Ezért készülnek sorra filmes feldolgozások régi számítógépes játékokból: Mortal Kombat, Tomb Raider, Doom, Max Payne, Prince of Persia, Need for Speed, mind megkapta már a szélesvásznú feldolgozást. Az eredmény pedig javarészt silány, de akadnak kiemelkedő darabok is. 

Most az apokalipszist feldolgozó játékok éllovasa, a Fallout következik a sorban. Az egyedi atmoszférájú szerepjáték első része még 1997-ben jelent meg, és a sorozat legutóbbi, 2018-ban megjelent Fallout 76 elnevezésű tagjával együtt sokak számára meghatározó játékélményt adott. 

A legnépszerűbb világvégéről készül filmsorozat

A játék egy saját, alternatív idősíkon zajló világba enged betekintést, a cselekmény a XXII. és XXIII. században játszódik, némi retró beütéssel, ugyanis a hangulat az 1950-es évek atomháborús félelemmel átitatott légkörét idézi. Minden részre jellemző a létező legsötétebb humor, a brutalitás, és a hősök szerepe itt sosem fekete-fehér. 

Az Amazon Prime-ra április 11-én érkező sorozat ebben a környezetben játszódik, az ismert világot elpusztító atomháború után 200 évvel, egy biztos menedékből érkező, naiv főszereplő szemszögéből csodálkozhatunk rá a mutánsokkal, szörnyekkel, banditákkal, vándorokkal teli világra. A megvalósításért a Westworld alkotói felelnek, producerként Jonathan Nolan és Lisa Joy működött közre, a főbb szerepekben pedig Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins látható. 

Forrás: IGN
Kép(ek) forrása: Amazon Prime