Life Kovács Miklós 2024. 03. 15.

Befutott a legendás Holló remake-jének előzetese

Az előzetes alapján melankolikus, tragikus gonoszvadászat helyett egy fekete tónusú Deadpoolra számíthatunk a nyáron érkező új Hollóban.

Idén húsz éve, hogy a mozikba került a Holló című film, amely javarészt a főszereplő Brandon Lee forgatáson történt tragikus halálos balesete miatt kultikus jelentőségre tett szert. Nem mellesleg a film se volt rossz: egyedi atmoszférával, borongós, néhol költői melankóliával mutatta be a meggyilkolt szerelme miatt túlvilági lényként bosszút álló Eric Dravent. 

Tipikusan olyan film, ami sokaknak örök emlék, benne van a nosztalgiafaktor, de egyedisége miatt nehéz jól újra elmesélni. Vagy másolat lesz az eredmény, vagy valami fura újraértelmezés. Most egyértelműen az utóbbi a filmesek célja, nem is akarnak utalni az eredeti alkotásra, teljesen más szemszögből közelítik meg a történetet, itt nincs finomkodás, gitárszóló a háztetőn. A mozi alapjául James O’Barr képregénye szolgál, a főszereplő az Az gonosz bohócából ismerős Bill Skarsgård, szerelmét, Shelly Webstert a brit énekesnő FKA twigs alakítja.

Az előzetes gyakorlatilag nem hagy kétséget, látjuk a nő kegyetlen halálát, és a bosszú pillanatait, a moziban ezt az embervadászatot élvezhetjük még tovább, valahol a Deadpool és a John Wick közötti skálán, egysoros poénok nélkül.

Az új Holló az USA-ban június 7-én kerül a mozikba, a hazai bemutatóról egyelőre nincs információ.