Life Fehér Patrik 2024. 03. 26.

A tenger mélyén is érlelheted a házi pálinkádat

Legyen szó bármilyen alkoholos italról, egy cég vállalja, hogy azt teljes biztonságban tovább érleli a tenger fenekén. A palackokat telefonon folyamatosan meg lehet figyelni.

Minden egyes alkoholos italra jellemző, hogy az érlelődésnél uralkodó körülmények hatással vannak a végeredményre. Bizonyos vibrációk például hatással vannak az italok ízére. Épp ezért érdekes, ha valaki a víz alatt próbálkozik italok készítésével, ahol jóval több rezgés érheti a folyadékot, mint egy pincében. Nem messze tőlünk, Ausztriában borral kísérleteztek, persze komoly előkészülettel.

Talán ez az, ami szinte mindenkit visszatart az ilyen próbálkozásoktól, ám most ez az akadály is elhárult. Egy japán cég ugyanis felajánlotta, hogy bárki palackjait leviszi egy évre a víz mélyére, egy kis utóérlelésre.

Itt a tenger mélyén is érlelheted a házi pálinkádat

Mindezért 105 600 jent (255 ezer forintot) kérnek, és cserébe a Hokkaidó melletti tengerek fenekén lévő kosarakba 12 palackot lehet helyezni. Az italok 2024. június 30-ától 2025. június 29-éig lesznek a mélyben, mely alatt várhatóan lerakódik majd ez-az az üvegre. Jelen esetben ez inkább csak patinát ad, garantálják, hogy az ital nem megy tönkre: erről a viaszos védelem gondoskodik. Ha mégis beütne a krach, biztosítás fedezi a károkat.

Itt a tenger mélyén is érlelheted a házi pálinkádat

Az italok érését közelről nem lehet figyelemmel követni, ám a kosarak fölött egy kamera kap helyet, mely a napelemeinek köszönhetően 24 órában élőben közvetít, egy mobilappal csekkolható, hogy mi folyik odalent.

Itt a tenger mélyén is érlelheted a házi pálinkádat

Ha valaki szeretne egy jóféle magyar pálinkát tengerfenéken érlelni, annak április 20-ig várják a jelentkezését japán nyelven ezen a felületen.

Forrás: prtimes.jp