Life Fehér Patrik 2024. 04. 02.

70 milliót fizetett valaki, hogy Marilyn Monroe mellé temessék

Többen is licitáltak arra a sírhelyre egy árverésen, mely az egykori szexszimbólum, Marilyn Monroe és a Playboy-alapító Hugh Hefner szomszédságában található.

Marilyn Monroe, minden idők egyik legnagyobb szexszimbóluma 1962. augusztus 4-én, mindössze 36 évesen váratlanul elhunyt. Exférje, a baseball-legenda Joe DiMaggio szervezte meg utolsó útját, így ő választotta ki azt is, hogy a Los Angeles-i Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park & Mortuary temetőben, egykori mentorai nyughelyén temessék el a sztárt.

A kriptafal, ahol Monroe maradványai találhatóak, népszerű nyughely lett: óriási összegekért keltek el szomszédságában a helyek, melyekre a legtehetősebb emberek csaptak le. A színésznő leghíresebb szomszédja bal oldalán található: még 1992-ben vette meg a helyet Hugh Hefner, a Playboy alapítója, aki végül 2017-ben hunyt el, és “költözött” a díva mellé. (Az alábbi kép még Hefner halála előtt készült.)

Kép: Mel Bouzad/Getty Images

Kép: Mel Bouzad/Getty Images

Hefnertől balra a fal 90 fokban elkanyarodik, de így is szinte karnyújtásnyira van a frissen elkelt nyughely Monroe-tól és a Playboy-alapítótól. Az illusztris szomszédok miatt előzetesen 200 és 400 ezer dollár közé becsülte az eladást lebonyolító Julien’s aukciósház a terület értékét, végül azonban “csak” 195 ezer dollárért (71,7 millió forintért) kelt el.

A Sky News információi szerint a nyolcadik, befutó ajánlatot egy tech-befektető, Anthony Jabin tette. “Mindig is arról álmodtam, hogy Marilyn Monroe mellett legyek életem végéig” – mondta némi képzavarral élve a férfi. Hozzátette, megvette még Hefner körágyát, illetve Monroe fürdőruháját is, azaz kijelenthető, igazi megszállott rajongóról van szó.

Forrás: Julien's Auctions, Sky News
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Gene Lester/Getty Images