Life Fehér Patrik 2024. 03. 13.

Valaki elvitte a Star Wars-droid fejét

A Star Wars ikonikus droidját, C-3PO-t alakító Anthony Daniels jelentős összeget kapott azért a fejért, melybe belebújt A Jedi visszatér forgatásán.

Az Oscar-gálát követő napokra időzítette az elmúlt időszak egyik legjelentősebb filmkellékes árverését a Propstore aukciósház. A szervezők a háromnapos árverés első napjára, március 12-ére tették azokat a tárgyakat, melyek az előzetes becslések alapján a legértékesebbek közé tartoznak, emellett potenciálisan a legnagyobb érdeklődésre tarthatnak számot.

Ebből a szempontból a Star Wars-relikviák mindig az élmezőnyben vannak. Most sem volt ez másképp: egy eredeti C-3PO-fej is a megvehető tárgyak között volt, ráadásul azt egyenesen az aranyszínű droidot alakító színész, Anthony Daniels kínálta eladásra. Ezt a konkrét fejet A Jedi visszatérben viselte, előzetesen pedig 500 ezer és egymillió dollár közé lőtték be a lehetséges vételárat.

Valaki elvitte a Star Wars-droid fejét

A szemrésznél működő világítással rendelkező fej végül beváltotta ezeket a reményeket, ugyanis 675 ezer dolláron ütötték le. A vevőnek ezen felül meg kell fizetnie a vásárlói prémiumot, így a filmes relikvia végül

843 750 dollárban (306 millió forintban) állt meg.

Volt egy másik sikeresen eladott tárgy, szintén A Jedi visszatér forgatásáról: egy birodalmi rohamosztagos sisak minden költséggel együtt 225 ezer dollárért (81,7 millió forintért) kelt el.

Valaki elvitte a Star Wars-droid fejét

Nagyot ment még a Szelíd motorosokból a főszereplő Peter Fonda által használt, majd aláírt choppermotor is, mely 300 ezer dollárért (109 millió forintért) talált gazdára.

Valaki elvitte a Star Wars-droid fejét

Senkinek nem kellett viszont Indiana Jones kabátja, melyet az Indiana Jones és a végzet templomában Harrison Ford dublőre, Vic Armstrong viselt a kaszkadőrjeleneteknél. Előzetesen 200-300 ezer dollárt (72-109 millió forintot) vártak érte.

Valaki elvitte a Star Wars-droid fejét

Forrás: Propstore