Life Kovács Miklós 2024. 04. 03.

Csodás városok, ahol még a sör is olcsó

A pár ezer forintos repülőjegyek korát éljük, ezeken a helyeken a városnézés után egy kellemes kocsmai, éttermi sörözés koronázhatja az estét, ami nem üt krátert a pénztárcánkban. 

Európa felfedezésre érdemes úti céljain igen változó sörárakkal találkozhatunk, óriási különbségekre figyelhetünk fel, szinte tízszeres a különbség a legolcsóbb és a legdrágább város között. Hol a legolcsóbb és hol a legdrágább a sör, ha egy nyári hétvégét tervezünk? Erre a kérdésre adja meg a választ az OMIO utazási weboldal listája, ahol összeállították a legmagasabb áron és a legolcsóbban mért sörök városait. 

Napjainkban nem túl csábító célpont, de sör szempontjából a legolcsóbb Minszk, Fehéroroszország fővárosa. Itt egy korsó sör mindössze 1,05 euróba kerül, a beszámoló szerint olcsóbb, mint az átlagos Coca-Cola ugyanitt a McDonald’s-ban. 

Baku elég látványos hátteret ad az esti sörözéshez

Baku elég látványos hátteret ad az esti sörözéshez

A második helyre Moldova futott be, a főváros Kisinyov (Chisinau, Kisjenő) áll, ahol egy korsó sör mindössze 1,30 euróba került, a harmadik helyen pedig az azerbajdzsáni Baku áll 1,35 eurós átlagárral. A pár száz forintos ajánlatoktól elrugaszkodva, a drága sörök felé haladva Finnországban találhatjuk magunkat. Helsinkiben 7,98 euróba kerül egy korsó, a norvégiai Oslóban 9,49 euró egy hűsítő keserű malátalé, Izland fővárosában, Reykjavíkban pedig 10,05 eurót kell fizetni ugyanezért. 

Georgia, avagy Grúzia csodás tájakkal, ételekkel, és olcsó sörrel várja a látogatókat

Georgia avagy Grúzia csodás tájakkal, ételekkel, és olcsó sörrel várja a látogatókat

Tehát ha kiadós sörözést olcsón szeretnénk megúszni, akkor a vadregényes kelet felé kell vennünk az irányt, de ezek az országok sör nélkül is megérik a látogatást, íme a tíz legolcsóbb európai város sörfogyasztói szemmel: 

Európai városok a legolcsóbb csapolt sörökkel

  1. Minszk, Fehéroroszország (412 forint)
  2. Kisinyov, Moldova (510 forint)
  3. Baku, Azerbajdzsán (532 forint)
  4. Tbiliszi, Georgia (664 forint)
  5. Jereván, Örményország (719 forint)
  6. Szófia, Bulgária (760 forint)
  7. Szkopje, Észak-Macedónia (764 forint)
  8. Pristina, Koszovó (785 forint)
  9. Szarajevó Bosznia-Hercegovina (801 forint)
  10. Prága, Csehország (856 forint)