Life Fehér Patrik 2023. 12. 11.

Nem árul hamburgert a McDonald’s legújabb éttermében

Még idén megnyitja új étteremláncának első tagját a McDonald's. A retró vonalat meglovagló hely különleges étel- és italkínálattal készül, de hamburgert ne keress az étlapon.

Mire hozzánk betört a McDonald’s, addigra az amerikaiak már túl voltak felejthető és felejthetetlen korszakokon a gyorsétteremlánc arculatával kapcsolatban. Az egyik ilyet a Cosmc nevű karakter testesítette meg a 80-as években, aki egy bohókás földönkívüli volt, és célja természetesen az volt, hogy vonzóvá tegye a gyerekek körében a Mekit.

Cosmc 1986 és 1992 között élt, azonban örökségét most feltámasztják egy róla elnevezett étteremlánc formájában. Talán az étteremlánc nem is a legjobb szó a CosMc’s kapcsán, helytállóbb lehet mekis shake-bárként hivatkozni rá, mely most kezdi bontogatni a szárnyait.

Az első üzlet még idén megnyílik az Illinois államban található Bolingbrook városában, melyet jövőre, hónapokon belül még biztosan követ kb. 10 helyszín. Hangulatát, témáját tekintve a régi reklámokból megismert kozmikus-űrutazós világra lehet számítani, de modern köntösbe csomagolva, hogy az emészthető legyen a 21. század fiataljainak is.

Kínálatukat tekintve az italoké a főszerep, számos gyümölcsös és vitaminos shake kapható majd induláskor. Ezeket ki lehet egészíteni némi harapnivalóval, melyek között megtalálhatóak az olyan mekis kedvencek, mint a tojásos McMuffin vagy a McFlurry fagyi, de az étlap legtöbb eleme eltér. Hamburgert nem is érdemes keresni a Cosmc’snál, legfeljebb húsos-sajtos vagy avokádós-baconös szendvicset talál az ember.

Nem árul hamburgert a McDonald's legújabb éttermében Nem árul hamburgert a McDonald's legújabb éttermében

Az új lánc megörökli a Mekitől az autós kiszolgálást is, de az éttermekben digitális kioszkoknál is lehet majd rendelni, ahol ki is lehet fizetni a rendelést. A projekt hosszú távú jövőéről, így az európai, magyarországi megjelenésről egyelőre nincs infó, az első éttermek az Egyesült Államokban nyílnak.