Life Fehér Patrik 2024. 04. 04.

Sokat spórolhatnak a magyarok a külföldi nyaraláson

Ha valaki távolabbi tájakra szeretne gyorsan eljutni, már nem csak a ferihegyi reptérben érdemes gondolkodni. Olcsóbb alternatívát jelenthet egy vidéki nagyváros, melynek repülőteréről egyre több járat indul.

Magyarország nem áll túl jól a nemzetközi repülőtereket illetően: a járatok túlnyomó többsége Budapestről indul és oda érkezik, nagyon kevés forgalmat bonyolítanak a vidéki légikikötők. Érdemes lehet azonban ezekre is odafigyelni – hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.

Ebből a szempontból igen ígéretes ajánlatokkal rukkolt elő Pécsen a Fly Universal Air. A légitársaság főként a mediterrán országok népszerű turistacélpontjaiba repül, és a baranyai városból is első körben főleg ide indított és indít járatokat. Münchenbe és Máltára már most heti két gép repül, a sorhoz pedig nyáron biztosan csatlakozik a görögországi Korfu. Bejelentés előtt áll még a lap szerint Athén, Palermo és Ibiza is.

A pécsi repülőtér irányítótornya

A pécsi repülőtér irányítótornya

A járatok már önmagukban jó hírt jelenthetnek a környéknek, hiszen a nyári vakációtervezéskor opcióként ott van a helyi lehetőség. Benne van az is a pakliban, hogy tágabb vonzáskörzet is leteszi Pécs mellett a voksát, ugyanis a járatokra kifejezetten kedvező áron kínáltak jegyeket – a Budapestről induló fapadosoknál helyenként 50-70 ezer forinttal is olcsóbban, beleértve a csomagdíjakat is. A legkedvezőbb árú jegyekből például már csak az utolsó darabokat lehet elcsípni a foglalási oldal szerint, azaz lesz forgalom a Pécs-Pogány repülőtéren.

Készül erre a város is: a Tüke Busz Zrt. március 26-ától el is indította ingyenes, közvetlen buszjáratait a reptérre, azokat a járatindulásokhoz igazítva. Ezen felül a reptéren ingyenes a parkolás, akár ez is szempont lehet utazástervezéskor.

Forrás: Pénzcentrum
Kép(ek) forrása: Getty Images