Life FIRSTCLASS 2024. 04. 10.

Jó ügyért fut az egész világ májusban

A gerincsérültek megsegítése érdekében futnak világszerte május 5-én. A Wings for Life World Run budapesti helyszíne a Városliget lesz.

„Fuss azokért, akik nem futhatnak!” – szól a Wings for Life World Run versenyének szlogenje. Az eseményt minden év májusának első vasárnapján tartják szerte a világon: magyar idő szerint 13 órakor egyszerre mozdulnak meg a bolygó valamennyi pontján a jó ügy érdekében.

Tizenegy éve indult útjára a kezdeményezés, amelynek célja egy országokon átívelő összefogás a gerincsérültek megsegítése érdekében. A sporteseményen futók és kerekesszékesek, rendszeres és alkalmi testmozgást végzők, futók és alkalmi kocogók egyaránt részt vehetnek. A cél mindössze a közös sportélmény, valamint a segítségnyújtás.

A Wings for Life World Run nevezési díjaiból befolyó összeget 100 százalékban a gerincvelő-sérültek gyógyítására fordítják. Az erre a célra létrehozott alapítvány közel 300 projektet és megannyi klinikai vizsgálatot finanszíroz a befolyt összegek nyomán.

Minden résztvevő egyéni, előre kiválasztott távot fut, ezt az esemény alkalmából létrehozott alkalmazáson választhatják ki a regisztráltak. Őket a start utáni 30 percben egy „Catcher Car”, vagyis virtuális követőkocsi veszi üldözőbe az applikáción. Mindenki számára akkor ér véget a verseny, amikor a követőkocsi elkapja, a globális futam pedig a világon legtovább futó ember utolérésével zárul.

A budapesti helyszín a Városliget lesz, ahol május 5-én 13 órára várják a résztvevőket frissítővel és futós felszereléssel.