Life Fehér Patrik 2024. 04. 10.

Őrült előzetest kapott az új Joker-film

A nagy sikerű előzmény után idén jön a Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Joker-film folytatása, most megérkezett hozzá az első trailer.

2019-ben minden korábbitól eltérő szemlélettel dolgozta fel Todd Phillips rendező a DC képregényuniverzumából ismert Joker sztoriját. A Joaquin Phoenix főszereplésével készült alkotás minden idők legnagyobb bevételét hozó 18-as karikás filmje lett, 1,79 milliárd dollárt (644 milliárd forintot) termelve az alkotóknak. A címszereplő alakításáért Oscart kapott, de számos egyéb rangos díjjal is elismerték az alkotást.

A sikereket látva nem is volt kérdés, hogy tovább göngyölítik a sztorit. Lehet is, hiszen ott van Harley Quinn, Joker leghűségesebb követője, egyben szerelme. Ezt dolgozza fel az előzőhöz hasonló pszichothrilleres megoldásokkal a Joker: Folie à Deux, melynek előzetese arra enged következtetni, hogy a film musical formájában érkezik majd. Az előzetesben sem Jokert, sem Harley Quinnt nem halljuk énekelni, de a kézben megjelenő mikrofonok azért erősen jelzésértékűek.

Az érkezés pontos dátuma egyébként 2024. október 4-e, és erre a filmre is érvényes marad a 18-as karika. Joker mellé a női főszerepre Lady Gagát választották, a rendező szerint nagy szerepet játszott ebben az énekesnő Csillag születikben nyújtott alakítása.

Forrás: Warner Bros.
Kép(ek) forrása: James Devaney/GC Images