Life Kovács Miklós 2024. 04. 11.

Ilyen luxusbőröndben utaznak az olimpiai érmek

Egyedi Louis Vuitton-bőrönd készül az olimpia meghatározó szimbólumai, az érmek és a fáklyák számára a 2024-es nyári játékok alkalmából.

Stílusos tárolót kapnak az olimpiai és paralimpiai érmek és fáklyák, a sportélet legfontosabb rendezvényének ikonikus kellékei egyedileg készített Louis Vuitton utazóládákban kapnak majd helyet. Ezek a szállítás és védelem mellett kiállítási felületként is funkcionálnak.

A világ legnagyobb luxusmárkája 1988 óta gyárt sporteseményekre ilyen éremtároló szekrényeket, legutóbb például a rögbivilágkupára, amit szintén Franciaországban tartottak. 

Ezek az érmek laknak majd az LV utazó szekrényében. (Fotó: Eurasia Sport Images/Getty Images)

Ezek az érmek laknak majd az LV utazó szekrényében. (Fotó: Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az utazószekrények minősége természetesen a legmagasabb szintet képviseli, és minden tapasztalat ott van bennük, amit a Louis Vuitton az 1850-es évek óta felhalmozott. Az érmeket tároló szekrény a legendás LV-monogramos borítást kapta meg, a sarkokat pedig rézelemek védik.

A fáklyának külön bőrönd készült

A fáklyának külön bőrönd készült

Kinyitáskor két oldalra hajtható ajtókban található majd meg mind a 468 kiosztásra készített olimpiai érem. A tároló belseje az utolsó centiig matt fekete bőrborítást kapott, ahogy a fogantyúk is. Természetesen az olimpiai logó és grafika is megjelenik ezen a felületen. 

A fáklyák “bőröndje” sem kevésbé különleges, ennek borítása a szintén legendás Damier sakktábla-mintázat, amely 1888 óta szerepel a gyártó termékein – a kialakítás megjelenik a rézsarkokon és a nyitómechanizmuson is. 

“Megtiszteltetés és rendkívüli büszkeség számunkra, hogy a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok részesei lehetünk, és hogy a Párizs 2024 meghatározó szimbólumainak – a győztesek érmeinek és az olimpiai láng fáklyáinak – tárolása és bemutatása a feladatunk. A Louis Vuitton több mint 170 éve készít olyan bőröndöket, amelyek a kiválóságot, a kreativitást és a merészséget testesítik meg, olyan értékeket, amelyekkel a világ legnagyobb sporteseményeivel osztozunk. A győzelem ismét a Louis Vuittonban utazik” – mondta Pietro Beccari, a Louis Vuitton elnök-vezérigazgatója.

Forrás: Louis Vuitton
Kép(ek) forrása: Getty Images, Louis Vuitton