Life Fehér Patrik 2024. 04. 23.

Az akciófilmek legmenőbb jelenete élhető át jó pénzért

Egy japán filmstúdiónak köszönhetően a valóságban is megtapasztalhatja bárki, milyenek is a nagy, látványos robbantások a valóságban, jó pénzért pedig látványos felvételeket is készítenek.

Akármennyire is elcsépelten hangzik, minden akciófilm leglátványosabb és egyben legmenőbb jelenete az, amikor a főszereplő mögött nagy robbanás történik. Hogy ezt hogy kezelik a karakterek, az már más kérdés: vannak, akik az életükért futnak és a robbanás pillanatában vetődnek egyet, míg vannak, akik csak lazán sétálnak és a nagy bummra sem néznek hátra.

Egy japán filmstúdió nyílt napján most azok is átélhetik ezt az élményt, akiknek egyébként közük sincs a filmezéshez. Hitachiomiya Cityben április 28-án már sorozatban harmadik éve rendezik meg a Baku Festival nevű rendezvényt. A baku japánul robbanást jelent, szóval nem árulnak zsákbamacskát:

ez a nap arról szól, hogy a filmstúdióban robbantgatnak.

A látványos lángfelhők és mindenfelé szétrepülő törmelékek előterébe beállhatnak az emberek, akik elkészíthetik felvételeiket – a kamerákról és a stábról nekik kell gondoskodniuk.

A háttér adott, egy napalmot is alkalmazó, igazán nagy erejű robbanásnak, valamint egy cementes, látványos lángokkal kísért bummnak hála. Hogy ebből mit hoznak ki az emberek, az az ő dolguk: nem ritka, hogy szuperhősnek vagy valamilyen más karakternek öltöznek be, de volt olyan is, aki a szintetizátorozást tette így epikusabbá.

A napot több, kb. 1 óra 10 perces időszakra osztották fel, melyekre a belépő 30 ezer jenbe (71 ezer forintba) kerül. Ezért a pénzért két ember mehet be, és a két típusú robbantásból egyet-egyet “kapnak”. További 10 ezer jenért (24 ezer forint) vihetnek még magukkal embereket, de legfeljebb öten lehetnek.

Forrás: SoraNews24
Kép(ek) forrása: Getty Images