Life FIRSTCLASS 2024. 04. 27.

A káros tévhitekkel leszámolva lehet sikeres a fogyókúra

A jó idő beköszöntével egyre többen szeretnék magukat minél gyorsabban formába hozni. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy a fogyás egy összetett folyamat, amelynek része a megfelelő táplálkozás, testmozgás és a mentális egészség is.

A megfelelő diéta és testmozgás mellett azonban vannak olyan természetes készítmények, amelyek alkalmazásával látványosabb eredményt tudunk elérni, akár rövid idő alatt is. A zsírégetést támogató, természetes hatóanyagú krémek akár centimétereket csökkenthetnek ott is, ahol diétával nem sikerül. 

Még mindig sok a fogyókúrás tévhit

Sokan hiszik, hogy egy hirtelen diéta vagy extrém testmozgás segítségével pillanatok alatt le lehet fogyni. Azonban a valóság az, hogy a hirtelen fogyás általában nem tartós és káros lehet az egészségre is. Testsúlycsökkenéskor ugyanis a bőraljában tárolt felesleges zsírtöbblettől szabadulunk meg, amihez a szervezetben energiahiányt kell előidézni és folyamatosan fenntartani a kívánt testsúly eléréséig. Ezt az energiahiányt csökkentett energiabevitellel, például étrendváltoztatással és diétával vagy fokozott energiafogyasztással, azaz intenzív mozgással érhetjük el.

Azonban ha a testsúly csökkenését kizárólag a táplálékbevitel korlátozásával kívánjuk elérni, akkor az egyoldalú „mennyiségi éhezéskor” a zsírszövet csökkenése mellett az izomszövet is jelentősen leépül, ami számos későbbi problémához vezethet.

Az egészséges, elsősorban a zsírszövetet csökkentő sikeres fogyókúra tehát csak fokozott fizikai aktivitással és mérsékelt diétával érhető el.

Diéta és mozgás mellett segíthetnek a karcsúsító készítmények 

A karcsúsító készítmények széles skáláját kínálja a piac, azonban még mindig sokan szkeptikusan állnak hozzájuk. Pedig a zsírégető kozmetikai készítmények használata lehetővé teszi, hogy koncentrált, helyi hatást érjünk el és megfelelő diéta, valamint testmozgás mellett a készítményekkel ott csökkentsük a centimétereket, ahol az a legfontosabb vagy épp a legnehezebb nekünk. Hatásukat rendszeres mozgással és masszázzsal lehet fokozni.

A káros tévhitekkel leszámolva lehet sikeres a fogyókúra

„A zsírégetést támogató és serkentő, külsőleges gélek és krémek előnye, hogy a zsírraktárakhoz, vagyis a bőr harmadik rétegéhez legközelebb fejtik ki hatásukat, így használatukkal mobilizáljuk a zsírsejteket, tehát zsírtöbblettől szabadulunk meg.

Használatukkal a szervezet a szükséges energiát még nagyobb hányadban a zsírokból felszabaduló zsírsavakból biztosítja és nem az izomzat lebontásából fedezi. Hatásuk lokális, ezért helyspecifikusan „formázhatjuk” velük a testünket. Nem utolsó sorban a bőr feszesítését is segítik, ami egy fogyás esetén szintén nagyon fontos” – emelte ki Dr. Kelen Ákos, termékfejlesztő szakgyógyszerész.  

Összegezve tehát elmondható, hogy a szakemberek szerint a zsírégetést támogató, természetes hatóanyagú krémek akár centimétereket csökkenthetnek ott is, ahol diétával nem sikerül. Ebben segíthetnek a Dr. Kelen alakformáló zsírégető krémjei is.

Forrás: Dr. Kelen
Kép(ek) forrása: Getty Images