Life Kovács Miklós 2024. 05. 02.

A jövő pokoli nyarain lehet hasznos ez a kütyü

A Sony már érzi, hogy a klímaváltozás is lehet termék, vagyis pontosabban a klímaváltozás hatásait enyhítő kütyük lehetnek népszerű termékek.

Ezt mutatja egyik új fejlesztésük, a Reon Pocket 5, ami a leírás szerint egy hordható, személyi hőmérsékletszabályzó eszköz. Talán egy kicsi, mobil klímaberendezéshez hasonlítható leginkább, mivel hűtés mellett fűtésre is alkalmas. Apró mérete, testre simuló kialakítása miatt diszkréten viselhető, és amikor nyáron beköszönt a negyven fok, akkor minden hűs szellő jól jön. 

Erről gondoskodik a Reon Pocket 5, ami többet tud egy átlagos ventillátornál. A modul több szenzorral vizsgála a testhőmérsékletet, a páratartalmat, és a mozgást, majd ezek alapján hoz létre egy “mikroklímát” a felhasználó törzse körül. 

A jövő pokoli nyarain lehet hasznos ez a kütyü

A készülék öt hűtési fokozatot kínál a forró napokra és négy fűtési fokozatot a hűvösebb helyzetekre. A teljesítmény optimalizálása érdekében párosítható a Reon Pocket Taggel, egy kis érzékelővel, amely érzékeli a külső környezeti hőmérsékletet és páratartalmat, és elküldi ezeket az adatokat a  hordható egységnek. Ez lehetővé teszi a Reon Pocket 5 számára, hogy már az ajtón történő kilépés előtt beállítsa a megfelelő üzemmódot, várja bármilyen pokol odakint a viselőjét.

Akinek nem jön be az automata üzemmód, annak van dedikálit iOS, és Android operációs rendszeren is elérhető applikáció, ami Bluetooth kapcsolattal irányítja az eszközt. Ez lehetővé teszi a finomhangolást viselés közben, így alkalmas olyan tevékenységekhez, mint a túrázás, ahol a hőmérséklet ingadozhat. Az első tesztek szerint szerint az akkumulátor élettartama ígéretes, 17 óra is lehet egyetlen feltöltéssel.

Az Ázsiában már hosszú ideje elérhető készülék most debütál a nyugati piacokon, első körben az Egyesült Királyságban értékesítik, az előrendelések már folynak a Sony weboldalán 139 fontért (nagyjából 63000 forint), a szállítások május 15-én kezdődnek. Az alapcsomag tartalmazza a készüléket, egy Reon Pocket Tag-et és egy fehér nyakpántot.

Forrás: Interesting Engineering
Kép(ek) forrása: Sony