Life Fehér Patrik 2024. 05. 14.

200-zal száguldottak át a hídon, most ünneplik őket

London ikonikus hídját extrém sportolók vették birtokba vasárnap hajnalban, őrült mutatványukról természetesen felvétel is készült.

Május 12-én csendes vasárnapra ébredtek az emberek Londonban. Aligha tudták, hogy a hajnali órákban rendkívül látványos dolognak lehettek volna szemtanúi a Tower-hídnál, ugyanis

két szárnyasruhás extrém sportoló átrepült a pillérek között.

Marco Fürst és Marco Waltenspiel Ausztriából érkezett, és a páros történelmet ír azzal, hogy így “használták” a brit főváros ikonikus átkelőjét. Fél hat környékén kiugrottak egy bő 900 méteres magasságban lebegő helikopterből, majd a kontrollált zuhanás közben a 246 km/órás sebességet is elérték. A Temze felett 35 méterrel repültek át a pillérek között, ekkor nagyjából 200 km/óra volt a sebességük, végül pedig egy ejtőernyő segítségével biztonságosan landoltak.

Kép: Dominik Angerer / Red Bull Content Pool

Kép: Dominik Angerer / Red Bull Content Pool

Komoly adrenalinfröccsöt kaphatott a két osztrák, ugyanis az egészet 45 másodperc alatt zavarták le. “Hihetetlen érzés. Az ugrás gyönyörű volt, minden remekül zajlott. Az elmúlt két és fél évben mindent megterveztünk, és a lehető legjobban felkészültünk” – mondta a sikeres teljesítés után Fürst.

Kép: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Kép: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

A látványos repülésre 2022 áprilisa óta készültek az angliai Oxfordshire-ben, ahol ugyan nem építették meg a Tower-híd mását, de viszonyítási pontként felállítottak két darut a megfelelő helyen. A páros összesen kétszázszor ugrott, és mint a felvételek mutatják, megérte ennyit gyakorolni.

Nézd meg az ugrásról készült videót!

Forrás: Red Bull Content Pool
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool