Life FIRSTCLASS 2024. 05. 15.

Táncoló kutyák lepik el Budapestet

Külföldi kutyák lepik el Magyarországot a hétvégén, hogy kiderüljön, melyik eb a világ legjobb táncosa. Igen, jól olvastad, táncosa!

A pünkösdi hosszú hétvégén 20 ország közel 100 versenyzője utazik Magyarországra, hogy a világszinten is egyre népszerűbb dog dancing (kutyatánc) sportban megmérettessenek. Japánból, Izraelből, Finnországból és még Ukrajnából is érkeznek kutyusok Budapestre.

Az Angyalföldi Sportközpontban a német-holland-magyar bírák egyénileg és csapatban értékelik a versenyzőket, akik pénteken HTM (Heelwork to music) és szombaton freestyle kategóriában adják elő a kűröket. Minden országból, így hazánkból is 4-4 fős csapatok indulnak a világversenyen.

Vasárnap rendezik a döntőt, amelyen a csehek, az angolok és svédek mellett Magyarország is esélyes a dobogós helyekre. Olyan versenyzők kvalifikáltak, akik sikerrel képviselték már hazánkat nemzetközi tehetségkutatókon, úgy mint az America’s Got Talent vagy a Britain’s Got Talent.

„A világbajnokságon olyan magasan képzett és jól, fegyelmezetten viselkedő kutyusok vesznek részt, hogy a sportcsarnok kivételt tett a verseny kedvéért. Oda egyéb esetben nem mehetnek be állatok. A sport nemcsak trükkök bemutatója, hanem egy nagyon szabályozott versenysport, amely leginkább a műkorcsolyához hasonlít, annyi különbséggel, hogy ebben az esetben egy kutya-ember páros hoz létre egy maradandó és nagy izgalmakra, örömökre okot adó kűrt.” – mondta Kelecsényi Péter főszervező.

 

Egyébként ezen a hétvégén, párhuzamosan a vb-vel, Szilvásváradon rendezik Magyarország legnagyobb és legtradicionálisabb kutyás eseményét, amely Korózs Andrásnak, a Magyar Ebtenyésztők egykori vezetőjének állít emléket, aki éveken keresztül vitte sikerre és nemzetközi elismerésre a magyar kutyatenyésztést.

„Nagyon jóleső érzés látni, hogy minden évben egyre több szálloda és étterem nyitja meg kapuit a négylábúak előtt. Így nincs akadálya, hogy világversenyeket rendezzünk az ország bármely pontján” – fejezte ki elégedettségét a főszervező.