Life Fehér Patrik 2024. 05. 21.

Több ezer korsó sörre hívta meg a szurkolókat a focista

Marco Reus 12 év után int búcsút a Borussia Dortmundnak. A sztárjátékos a szezon utolsó hazai meccsén állta a szurkolók sörfogyasztását.

Ritka dolog manapság a klubhűség, Marco Reus azonban a kivételek közé tartozik. A 34 éves német játékos a Borussia Dortmundnál az elmúlt 12 szezonban 428 tétmeccsen lépett pályára, 170 gólt lőtt és 131 asszisztot osztott ki. Minden véget ér egyszer, Reus pedig ezen idény lezárultával búcsúzik a sárga-feketéktől.

A Dortmund legendás szurkolótábora ki is tett magáért az utolsó Bundesliga-fordulóban, melyet Reus és társai hazai pályán játszottak. A lelátón feltűntek a játékost ünneplő feliratok, plakátok és drapik, a német ezt pedig kétféleképpen is meghálálta.

Kép: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

Kép: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

Egyrészt adott egy gólpasszt, majd betekert egy látványos szabadrúgásgólt a Darmstadt kapujába, melyektől természetesen felrobbant a stadion:

Másrészt Reus állta több ezer szurkoló sörét. Az erre utaló feliratot egy német sportriporter tette közzé a stadion egyik sörcsapoló helyéről, ahol a focista levelén a következő volt olvasható:

Köszönök mindent! A búcsúsört én állom. A ti Marcótok

Hogy a nemes gesztus pontosan hány korsó sörben öltött formát, arról eltérőek az infók. Egyes források szerint “csak” a legnagyobb szurkolói csoport, a Südtribüne Dortmund kapott ingyen sört, mások azonban arról számoltak be, a hazai búcsúmeccs minden szurkolójának címezték a levelet. Az azonban biztos, hogy előbbi esetben is több ezer emberről van szó – ha pedig a teljes stadiont nézzük, akkor 81 ezer főről.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Hendrik Deckers/Borussia Dortmund via Getty Images