Life Fehér Patrik 2024. 05. 31.

Földön kívüli anyagból készítettek vodkát

Különleges itallal rukkolt elő egy cég annak örömére, hogy az Egyesült Államokban is megvetik lábukat: fogtak egy meteoritot, és vodkát főztek belőle!

Önmagát egy prémium, organikus módon dolgozó röviditalkészítő márkának titulálja a Pegasus Distillerie nevű francia cég. Tény, hogy sikeresek is ebben a szegmensben, olyannyira, hogy el is jutottak az Egyesült Államokba vodkáikkal, ginjeikkel és likőrjeikkel. Szerveztek is nyitóbulit Beverly Hillsben április végén ahogy azt kell, olyan nagy sztárok meghívásával, mint például Emilia Clarke.

Ennél azonban izgalmasabb az új termékük, amivel ünneplik sikereiket. Ez a Shooting Star Vodka, melynek különlegessége, hogy egy meteorit is belekerült az italba, ennek is köszönhetően nyerte el végső ízét. Ha lehet hinni a cégnek, itt tényleg nincs humbugról szó: a francia búzából készült párlatot, melyet több soron is átszűrnek a legmodernebb eljárásokkal, 150 mélyről érkező forrásvízzel hígították. Ezt a keveréket Olaszországba szállították, ahol legalább egy évig agyagedényekben pihent és zajlott az érés.

Földön kívüli anyagból készítettek vodkát

A lezárt agyagedények közepébe belógattak egy-egy meteoritdarabot is, melyből idővel különböző ásványi anyagokat oldott ki az alkoholos keverék. Ezek az összetevők meghatározzák a vodka ízét, egyedi ízt adva neki.

Az italból nem is készült sok, mindössze 4806 palack található belőle, azonban arról nincs infó, hogyan is lehet majd hozzájutni. A hírek szerint egyébként 180-200 dolláros (64-72 ezer forint) árra számíthatnak majd a különlegesség iránt érdeklődők.

A vodkák és a meteoritok útja egyébként már többször is keresztezte egymást a múltban, azonban eddig mindenki a szűrésnél vetette be az űrből jött kőzeteket. A meteoritot összetörték, ezen engedve át a főzetet, melyet aztán vízzel hígítottak.