Life Fehér Patrik 2024. 06. 24.

Példátlan sikert ért el a rapper Drake

Drake nem csupán a rapperek, hanem minden zenész közül az egyik legnépszerűbb, jól mutatja ezt az a mérföldkő is, amit most elért.

Drake mostanság sokat szerepel a zenei hírekben, különösen azért, mert egy másik rapperrel, Kendrick Lamarral megy köztük az adok-kapok: beefek és egymást szidó zeneszámok (diss trackek) formájában üzengetnek egymásnak rendesen. Talán ez is hozzátett ahhoz, hogy

a kanadai előadó számait immár több mint 100 milliárd alkalommal indították el Spotify-on.

Drake ezzel megelőzi még a napjaink talán legnagyobb popikonjának tekinthető Taylor Swiftet is, aki “csak” 84 milliárd lejátszásnál tart. A rapper számait a streamingplatformon havi 78 milliónál is többször hallgatják meg, így a számláló egészen gyorsan pöröghet.

Legnépszerűbb dala a Spotifyon a One Dance, melyet 3,1 milliárd alkalommal játszottak le, de a God’s Plan sem teljesít rosszul 2,5 milliárdos értékével. Ha átlagoljuk az oldalon fent lévő zenéit lejátszási szám szerint, akkor 234 milliós eredmény jön ki – a világ legtöbb zenésze csak álmodik arról, hogy legalább egy számát ennyien meghallgassák.

Korábban Drake egyébként – jó pénzért – bejárást biztosított a stúdiójába:

Kép(ek) forrása: Prince Williams/Wireimage/Getty Images